Gerard Joling adviseert land: ‘Smeer je in, maar niet met SPF50’

Nederland heeft een prachtig zonnig weekend voor de boeg, dus dat wordt weer smeren geblazen. Hoe doet Gerard Joling dat? Hij adviseert de mensen om geen SPF50 te gebruiken…

Gerard Joling © Instagram

Het beloven een aantal flink zonnige dagen te worden in Nederland: op zondag, Moederdag, lijkt het zelfs 25 graden te gaan worden. Er zal massaal worden gesmeerd met zonnebrandcrème, maar wat is nou de juiste manier om dat te gebruiken? Gerard Joling deelt zijn advies bij de publieke omroep, namelijk bij het volkse kanaal Sterren NL.

‘Geen SPF50!’

Gerard weet naar eigen zeggen precies hoe je moet smeren. “Je moet je goed insmeren, want het wordt steeds heftiger met de zon, dus neem lekker [SPF] 30 mee. Dat is genoeg”, adviseert hij de mensen.

De presentatrice van dienst reageert verbaasd: “50.”

Gerard gedecideerd: “Nee, dat is te veel. Dan kun je net zo goed in de Coentunnel op vakantie gaan.”

Boze reacties

Het advies van Gerard leidt tot veel boze reacties. “Als je niet weet waar je over praat, houd dan je mond. Je wordt net zo bruin van factor 50 als 30 alleen is je huid beter veel beter beschermd. Tip van onze oncoloog!”, zegt ene Niels.

Nelus vindt het ook onbegrijpelijk. “Weer één die niet begrijpt dat het om bescherming gaat. Je wordt net zo bruin van factor 50, alleen minder kans op huidkanker. You decide.”

Wappies

Andere mensen zijn juist boos omdat Gerard überhaupt zonnebrandcrème adviseert. Zij geloven daar niet in. “Kijk naar de natuur. Bij veel zon schaduw opzoeken, net als de dieren doen.”

Stef springt in de bres voor Gerard. “Ik vind het oprecht de meest leukste BN’er aller tijden. Wat een held.”

Fragment

De bewuste beelden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat Gerard Joling zelf smeert als u naar zijn gezicht kijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen