Gaat liefje Linda de Mol toch vrijuit? ‘Het gonst van de geruchten’

Gaat het ondeugende liefje van Linda de Mol dan tóch vrijuit? Het gonst volgens RTL Boulevard van de geruchten dat Jeroen Rietbergen uiteindelijk niet wordt vervolgd voor verkrachting…

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL Boulevard

Jeroen Rietbergen was als bandleider van The Voice of Holland een van de hoofdrolspelers in het schandaal rondom die talentenjacht. Dik een jaar geleden maakte het OM bekend dat ze het liefje van Linda de Mol gaan vervolgen voor verkrachting, maar nu lijkt de zaak er toch anders voor te staan. Het zou voor beiden een enorme opluchting zijn.

Eindelijk duidelijkheid

Daphne Bunskoek wijst er in RTL Boulevard op dat het al een tijdje stil is rondom Jeroen. “Maar sinds deze week draait de geruchtenmachine weer op volle toeren, want juicekoningin Yvonne Coldeweijer deelde vanochtend mee dat de vriend van Linda de Mol niet vervolgd zou worden voor seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.”

Het OM laat aan de showrubriek weten dat de veelbesproken zaak in een afrondende fase zit. Jermaine Ellenkamp, de misdaadverslaggever van het programma, zegt: “Na 2,5 jaar hopen we eindelijk duidelijkheid te krijgen over wat er nou gaat gebeuren in de zaak van Jeroen Rietbergen.”

Tweede gesprek

Nienke Wijnhoven, het vermeende slachtoffer van Jeroen, zou wederom zijn uitgenodigd door het OM. Jermaine: “Wat bronnen ons vertellen is dat de zaak eigenlijk nog steeds niet inhoudelijk is gepland en dat er nu een tweede gesprek komt voor Nienke Wijnhoven. Dat is de aangeefster in deze zaak.”

Dat is ‘heel uitzonderlijk’, weet hij. “Want dat tweede gesprek komt eigenlijk nooit voor en het gonst een beetje dat er misschien toch wel een afzwakking of een seponering van de zaak komt.”

Klap in gezicht

Jeroen Kijk in de Vegte, de voice-over van Boulevard, zou dat heel pijnlijk vinden voor Nienke. “Dat Jeroen nu misschien tóch niet vervolgd wordt zou een klap in het gezicht zijn van het vermeende slachtoffer.”

Jermaine: “Er kunnen twee dingen gebeuren: of het Openbaar Ministerie stapt naar de rechter toe, zoals ze al hebben aangekondigd, of er komt een seponering of een andere maatregel. Dat zou heel zuur zijn voor Nienke, want zij wil natuurlijk eerherstel en een stukje gerechtigheid, want zij doet niet voor niks aangifte.”

Niet zeker

Wat vindt Rob Goossens ervan? “Vooropgesteld: we weten het dus niet zeker, maar de signalen gaan wel die kant op, met name dus omdat Nienke, een van de aangeefster, al eerder met het OM heeft gesproken en zij is gevraagd – dat bevestigt ook haar advocaat Sébas Diekstra aan ons – voor een tweede gesprek en dat is ongebruikelijk.”

Er is ook nog geen zicht op een zitting. “Dat maakt het helemaal gek en dat doet toch vermoeden dat ze haar gaan vertellen dat ze misschien die zaak helemaal niet rondkrijgen en dat is eigenlijk voor iedereen pijnlijk. Voor haar omdat ze heel begrijpelijk die gerechtigheid wil en voor hem omdat hij eigenlijk al 2,5 jaar aan het wachten is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als de Jeroen Rietbergen-zaak geseponeerd wordt, betekent dat voor u dan ook dat hij onschuldig is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen