Froukje de Both na veel bezorgde reacties: ‘Ik ben niet mishandeld’

Froukje de Both laat na een stroom aan bezorgde reacties weten dat ze niet mishandeld of overleden is. Het gaat goed met de 52-jarige presentatrice, vertelt ze. “Ik ben oké.”

Froukje de Both © RTL

Je zou na al die jaren denken dat er niemand meer in die rare advertenties trapt waarin de gezichten van BN’ers worden gebruikt, maar volgens Froukje de Both zijn er nog altijd veel mensen die daar niets van begrijpen. Ook zij krijgt nu naar eigen zeggen veel bezorgde reacties binnen van mensen die reclames met haar in de hoofdrol zien.

Mishandeld

Froukje laat in een verklaring op Instagram weten dat het goed met haar gaat, in tegenstelling tot wat er in die advertenties beweerd wordt. “Er gaan de laatste tijd steeds meer zogenaamde ‘advertenties’ en bijbehorende foto’s van mij rond (onder andere op Facebook) die behoorlijk heftig en zorgwekkend zijn.”

Wat voor reclames zijn dat dan? “In de advertenties lijkt het alsof ik mishandeld ben, vastzit vanwege fraude, louche investeringen doe of zelfs overleden ben.”

‘Dit is nep!’

Er klopt he-le-maal niks van, benadrukt Froukje. “DIT IS NEP!! Dit is zogenaamde ‘clickbait’. Dit gebeurt bij mij, maar ook bij andere ‘bekende mensen’. Het lijkt allemaal heel echt, zelfs opgemaakt alsof het door een bekende nieuwssite gepubliceerd is. Kennelijk is dit een nieuwe manier van geld verdienen. Bah!”

Waarom komt ze hiermee naar buiten? “Ik krijg hier heel veel berichten over van bezorgde mensen. Ik ben dus gewoon ok en ik heb hier niks mee te maken! Je kunt mij (en anderen) helpen door als je dit ziet, dit soort walgelijke advertenties te blijven rapporteren. Dankjewel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Froukje de Both eigenlijk op prime time hoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen