Francis van Broekhuizen inderdaad miljonair? ‘Ja, dat stond ergens’

Francis van Broekhuizen ontkent dat ze door haar jonge tv-carrière al miljonair is geworden. “Maar ik heb het niet slecht, nee. Ik heb nu een hobby en dat is echt een heel dure hobby.”

Francis van Broekhuizen © MAX

Operazangeres Francis van Broekhuizen werd in 2020 plotseling een bekende Nederlander door haar deelname aan De Slimste Mens. Ze heeft sindsdien veel tv-klussen aangenomen, met name in de coronacrisis, en televisie is een heel lucratief medium. De laatste tijd is ze wat minder vaak te zien en naar eigen zeggen is dat een eigen keuze.

Beetje gek

Francis vindt het namelijk niet zo fijn dat ze de hele tijd herkend wordt. “Een beetje gek van het bekend worden is dat er veel meer mensen zijn die wat van je willen. Maar over het algemeen zijn ze hartstikke aardig en lief. Het zijn ook mijn klanten he, want ze kopen wel een kaartje”, vertelt ze in de Party.

Ze vervolgt: “Je moet zelf gewoon goed je grenzen bewaken en dan is het eigenlijk heel goed te doen. Ik heb dat moeten leren in de afgelopen paar jaar, want ik het begin denk je: wat gebeurt er allemaal? Nu snap ik een beetje hoe ik ermee moet omgaan en dan is het hartstikke leuk. Het bekend zijn heeft heel veel voordelen.”

Geen miljonair

Francis heeft bijvoorbeeld een uitnodiging gekregen voor het Musical Awards Gala. “Ik denk ook wel dat ik daarvoor gevraagd word doordat ik de afgelopen heel hard gewerkt heb en daardoor een zekere naamsbekendheid heb opgebouwd. Het is niet zomaar gekomen. De timing was denk ik ook goed, in coronatijd.”

Is ze nu steenrijk? “Ik kan wel iets meer geld vragen voor optredens, maar er stond ergens een keer dat ik al een miljoen heb en dat is echt niet waar. Maar ik heb het niet slecht, nee.”

Dure hobby

Francis heeft ook veel kosten. “Ik heb nu een hobby, tekenen, waardoor ik mij gek koop aan pastelpotloden. Maar dat is een tientje per doos, het is dus niet echt een dure hobby.”

“Mijn vrouw Jacqueline en ik gaan wel lekker op vakantie weer, opnieuw naar Griekenland, maar ook dat is niet heel luxe. Nee joh, ik ben nog steeds ook Francis van voor corona, waardoor ik gewoon normaal doe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Francis van Broekhuizen ondergewaardeerd door de tv-wereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen