Evert Santegoeds sneert naar Yvonne Coldeweijer: ‘Beetje vergist’

Evert Santegoeds denkt dat Yvonne Coldeweijer zich een ‘beetje vergist’ heeft als het gaat om het verstoppen van haar juice achter een betaalmuur. “Mensen zijn toch niet zo heel bereid.”

Evert Santegoeds en Yvonne Coldeweijer © RTL, Instagram

Het is even behoorlijk wennen voor de showmedia: Yvonne Coldeweijer heeft zich plotseling teruggetrokken als dé juicekoningin van ons land. Nou ja, plotseling… Ze was al een tijdje wat minder actief, maar dat leek aanvankelijk vooral te maken te hebben met haar zwangerschap, haar bevalling en haar daaropvolgende moederschap. Niets is minder waar.

Genieten op Ibiza

Yvonne heeft het over een andere boeg gegooid: haar openbare juicekanaal is nu een privékanaal waarop ze laat zien hoe ze omgaat met het moederschap. Ze heeft bijvoorbeeld een paar dagen doorgebracht op Ibiza en dat heeft haar erg goed gedaan. “Deze vakantie heeft zoveel voor me betekend”, schrijft ze op haar Instagram.

“De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en dus heb ik deze dagen de tijd genomen om mijn nieuwe leven te omarmen op onze eerste vakantie met ons drietjes. Waar ik bang voor was, is niet uitgekomen. Het tegendeel is waar. Mijn partner en onze lieve zoon hebben mij laten zien dat genieten nog steeds mogelijk is. Misschien zelfs wel meer dan ooit.”

Geen juice meer

Heel mooi nieuws natuurlijk voor Yvonne. Wat er met haar juice is gebeurd? Die staat voor een kleinere groep leden achter een betaalmuur. Ze heeft er naar eigen zeggen vrede mee dat ze daardoor veel Instagram-volgers, en daarmee relevantie, heeft verloren. Maar zal ze over een jaar nog steeds gezien worden als de juicekoningin?

Harry Mens stipt de juicetransfer aan in zijn talkshow Business Class. “Die mevrouw Coldeweijer, wat was dat nou weer voor een typetje? Die had een juicekanaal of hoe heet dat?”

Beetje vergist

Zijn studiogast Evert Santegoeds bevestigt: “Ja, alleen nu zit ze achter een betaalmuur. Ik weet niet hoe succesvol dat is.”

Harry: “Hoeveel kijkers heeft dat?”

De Privé-baas daarop: “Een paar duizend, geloof ik, maar of dat allemaal betalende abonnees zijn, dat weet ik niet. Ik denk dat ze zich een beetje vergist heeft in haar eigen populariteit en dat mensen toch niet zo heel erg bereid zijn om er voor te gaan betalen elke maand.”

Vriendschappen

Yvonne werd ooit populair als tegenhanger van de traditionele showmedia, die op dat moment wel héél erg dikke mik waren met de sterren van ons land. Ook Evert krijgt dat verwijt regelmatig. “Als je de minister van Financiën interviewt, dan krijg je daar nooit een intieme band mee. Dat gaat over budgetten en alles”, reageert hij.

Als Privé-baas is dat echter anders, aldus de bladenmaker. “Als ik met mensen zit, dan gaat het vaak over dood en liefde en kinderen. André van Duin die ziek was vertelt mij dat verhaal. Als je dan een klik hebt met mensen, dan raak je wel eens bevriend met mensen. We hebben het over emotionele zaken.”

Donald Duck

Er zijn op dit moment nog vier traditionele roddelbladen: Privé, Story, Weekend en Party. Zijn die laatste twee er over drie jaar niet meer? “Dat zou wel eens kunnen.”

En Privé dan? “Ik heb me wel eens laten vertellen dat er uiteindelijk in Nederland twee bladen overbleven en dat zijn de Privé en de Donald Duck.”

De Story? Daar laat hij zich niet over uit. “Concurrentie houdt je scherp, maar ik richt me liever op de Privé, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Yvonne Coldeweijer relevant kan blijven zonder openbaar juicekanaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen