Evert Santegoeds blijft erbij: ‘Sophie Hilbrand heeft verbeten bek’

Evert Santegoeds blijft bij zijn kritiek dat Sophie Hilbrand een ‘verbeten bek’ zou hebben, maar vindt de kritiek dat ze op een lijk zou lijken te ver gaan. “Dat zijn echt malle meiden.”

Evert Santegoeds en Sophie Hilbrand © SBS, NPO

Gelukkig kan Sophie Hilbrand wel tegen een stootje, maar wat er allemaal gezegd wordt over haar uiterlijk is echt niet leuk. Als vrouwen vol aan de botox zitten is het niet goed, maar als ze de boel nonchalant de boel laten is het ook weer niet goed. Ze werd laatst heel grof benaderd door twee vrouwen uit The Real Housewives of Amsterdam.

Staat van ontbinding

Deze vrouwen vinden dat Sophie eruitziet als een lijk. “Af en toe maak ik een screenshot, en die stuur ik dan naar mensen”, zei ‘housewife’ Tamara Elbaz in een podcast. “Waarom zie je er zó uit? Het is niet nodig om er zo uit te zien toch. Sophie Hilbrand ziet er uit alsof ze al 20 jaar geleden is gestorven en aan het ontbinden is.”

Die belediging leverde Tamara een optreden op in de talkshow van Sophie, en omgekeerd ging de presentatrice ook in haar podcast zitten. Heel sterk was het verweer van Tamara echter niet, zegt Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

Malle meiden

Everts mening over Sophie is wel een beetje bijgesteld. Vooral tijdens de verkiezingen vond hij haar ‘niet goed’. “Ik vond haar veel te fanatiek en te duidelijk waar ze staat in het hele spel en dat moet je misschien in die functie bij de NPO níet doen, maar ik vind haar ontzettend gegroeid hoor. Ik kan er ook wel naar uitkijken als zij een avond presenteert.”

Dan wijst hij op de beledigingen aan haar adres. “Zij heeft natuurlijk heel veel punten gescoord met die malle meiden die haar aanvielen op haar uiterlijk en ik heb zelf ook wel eens wat gezegd over Sophie Hilbrand, namelijk dat ze een verbeten kop had, maar dat was in die verkiezingsstrijd ook zo.”

Geen spijt

Collega Jordi Versteegden vraagt zich af of Evert daar nu spijt van heeft. “Trek je dat nu terug?”

Evert: “Nee, dat is nog steeds mijn kritiek op d’r. Maar als je zegt: ‘Ze ziet eruit als iemand die al twintig jaar dood is’, je nodigt ze dan uit om dat aan tafel toe te lichten en stotterend komen die vrouwen met een non-verhaal, dan kom je wel als winnares uit de strijd natuurlijk…”

Fantastisch

Sophie verhuist na de zomer naar de late avond en Jeroen Pauw blijft dan haar vaste collega, werd laatst bekend. “Gelukkig. Ja, ik vind Jeroen Pauw echt fantastisch. Z’n humor, z’n onderkoelheid, z’n manier van vragen stellen.”

“Het is de gedroomde presentator van de late avond en het is zonde dat hij er de afgelopen jaren niet was op dat tijdstip, want wat ervoor terug kwam was nou niet per se allemaal even goed…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de aanvallen op Sophie Hilbrands uiterlijk te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen