Dilan Yesilgöz reageert op ruzietjes met Merel Ek: ‘Het is niet nodig’

VVD-leider Dilan Yesilgöz lijkt niet bepaald gecharmeerd te zijn van Merel Ek. De politica heeft al meermaals onenigheid gehad met de sterverslaggeefster van SBS. “Het is niet nodig.”

We hebben op televisie al een aantal keer beelden voorbij zien komen van Merel Ek die zwaar geprikkeld is over de opstelling van Dilan Yesilgöz. De verslaggeefster was medio december nog nooit zó pissig te zien op televisie; ze was er woest over dat de VVD-leidster niet al haar vragen wilde beantwoorden. Even later was het alwéér bal tussen de twee.

Altijd bij Merel

Wat is dat toch steeds? Dilan werd er gisterenavond naar gevraagd in Vandaag Inside. “En hoe zit dat met jou en Merel? Dat snap ik ook niet helemaal. Wat heb jij met Merel? Waarom loopt dat niet lekker tussen jullie?”, vraagt Wilfred Genee.

Johan Derksen: “Ja, wat geagiteerd ben je altijd tegen Merel.”

Dilan: “Nou ja, ik begreep inderdaad dat dat er hier vaak zo uitzag. Dat zie ik niet altijd terug, maar het valt wel mee. Wat er gebeurt: soms als ik net naar een debat moet of net te laat ben…”

Wilfred: “Ja, maar altijd bij Merel. Altijd bij Merel.”

Goede journaliste

Dilan heeft geen moeite met Merel. “Ik vind haar… Ik vind het een heel goede journaliste en ik vind haar ook hartstikke leuk, dus ik heb helemaal niks tegen haar.”

Johan Derksen heeft het over ‘k*tnijd’. “Dat is niet een smerig woord ofzo, maar twee dames die altijd botsen met elkaar, dat noemen ze kutnijd.”

Dilan: “Ja? In jouw tijd nog? Jullie zitten hier de hele avond… Hoe noem je dit dan? Hoe noem je dit? Dit is gewoon een goed gesprek?”

Johan: “Dit is prietpraat.”

‘Er is niks’

Volgens Dilan is er geen conflict met Merel. “Er is helemaal niks tussen mij en Merel. Dat ze zo achter me aan schreeuwt als ik de ministerraad in ga, terwijl er gewoon netjes een uitloop is waar ze vragen kan stellen, dát was misschien ook niet nodig, maar ik vind haar altijd leuk om te zien.”

Er is nóg een VI-ster die niet bepaald fan is van Dilan. René van der Gijp lacht: “Eus (Özcan Akyol, red.) heeft echt een teringhekel aan jou, hè?”

Dilan snerend: “Het is een beetje wederzijds.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Merel Ek zich soms te veel laat gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen