Daphne Deckers loopt in Marbella erg besmettelijk virus op: ‘Heftig’

Daphne Deckers heeft in Marbella een buitengewoon besmettelijk virus opgelopen, namelijk het norovirus. Het spoot er de afgelopen dagen echt aan álle kanten uit bij de schrijfster.

Daphne Deckers © Instagram

Wie dacht dat het leven van Daphne Deckers over rozen gaat heeft het goed mis. Ze bevindt zich momenteel dan wel in het zonovergoten Marbella, maar de afgelopen dagen is het enige licht dat ze zag dat van het toiletlampje. Dóódziek was de blonde schrijfster uit Nijmegen. He-le-maal van het padje. Waardoor? Het verdraaide norovirus.

Norovirus

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat leidt tot maag- en darmklachten. Dit virus verspreidt zich gemakkelijk via besmet voedsel, water of oppervlakken, en ook door direct contact met een besmet persoon. De symptomen, waaronder braken en diarree, kunnen heftig zijn maar duren meestal kort, vaak maar één tot drie dagen.

Hoewel de ziekte vervelend is, herstellen de meeste mensen zonder ernstige gevolgen, vooral door voldoende te rusten en gehydrateerd te blijven. En ook met Daphne gaat het nu weer wat beter. “Ik heb een paar dagen eraf gelegen met het Noro-virus 😵‍💫 Wat is dat verschrikkelijk, zeg!”, schrijft ze op Instagram, vanaf haar vakantieadres.

Weer rechtop

Daphne kan inmiddels weer lopen en op een normale manier met mensen praten. “Ik sta weer rechtop, al heb ik wel nog last van mijn maag.”

Hartstikke vervelend natuurlijk. En Richard Krajicek maar druk in de weer met al die lege wc-rolletjes. Daphne vraagt haar volgers om hulp. “Iemand nog tips? Wat ik nu wel en niet moet (beginnen te) eten, bijvoorbeeld? 🦠🤢”

Droog brood

Volgens mevrouw Corade moet Daphne nu vooral droog brood gaan eten en een beetje suiker. “Koolhydraten? Bah!”, zal de literaire diva ongetwijfeld roepen op haar strandbedje.

En wat maakt mevrouw Hilda ervan? “Kleine beetjes nemen van wat je anders ook eet. En inderdaad, zoals anderen ook noemen: cola drinken. Dat brandt alles schoon van binnen. 😉😅”

Pff, had iemand dat een paar jaar geleden niet aan Patty Brard kunnen vertellen? Dat had de tv-kijker weer wat traumatische beelden bespaard…

Instagram

De Instagram-post van Daphne met daaronder nog meer norotips:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Deckers vraagt bij een vakantieselfie tips aan haar volgers. Slim?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen