Daphne Bunskoek stelt mentor teleur: ‘Ze doet haar huiswerk niet’

Daphne Bunskoek is bij veel mensen bekend als presentatrice van RTL Boulevard, maar haar grote passie is portretschilderen. “Ze doet alleen haar huiswerk niet”, zegt haar mentor.

Daphne Bunskoek © RTL

Naast haar werk voor RTL Boulevard is presentatrice Daphne Bunskoek ook veel te vinden in de Weespse Studio Willems, waar ze met circa vijftig medecursisten schilderles volgt. Haar docent is de 54-jarige Rogier Willems en hij is over het algemeen tevreden over Daphne, maar vindt wel dat ze qua huiswerk wat beter haar best kan doen.

Daphne’s fascinatie

Daphne moet nog flinke een stap maken, vertelt hij in Veronica Superguide. “Daphne heeft in het verleden ook een paar trainingen in Barcelona gevolgd. Daar werken ze heel technisch, daar heeft Daphne een fascinatie voor. Maar ik vind dat er wel iets meer expressie bij kan, iets meer Daphne.”

Het ruimte bieden aan je eigen persoonlijkheid is een belangrijk onderdeel van schilderles. “Dus dat leert ze nu, ik ben met Daphne haar herkenbaarheid aan het ontwikkelen. Dat doen we door bepaalde kleuren te gebruiken. Je kunt een huidskleur op verschillende manieren maken, hoe meng je dat?”

Portretkunst

De hogere portretkunst pikt Daphne wel ‘heel goed’ op, vindt Rogier. “Je herkent de werken van Daphne nu aan het feit dat ze een goede tekenaar is, ze maakt heldere vormen, en daarbij heeft ze ook het vermogen om kleurverschil heel mooi in elkaar over te laten lopen. Een wang heeft bijvoorbeeld een andere kleur dan een neus en een voorhoofd.”

Wat voor leerling is Daphne? Nou, best prima, maar ze moet het wel wat serieuzer nemen, vindt hij. “Daphne is een goede studente. Al kan het iets serieuzer, ze doet haar huiswerk niet altijd. Ik heb de indruk dat ze nogal druk is… Als ze alles uit haar handen laat vallen en zich volledig op het schilderen zou richten, zou ze dat professioneel kunnen doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Bunskoek: kunstenaar in de dop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen