Claudia de Breij blaast relatie met NPO op: ‘Middelmatige eikels’

Het is duidelijk dat de tv-ambities van Claudia de Breij wel een beetje zijn gaan liggen: ze haalt kéihard uit naar de NPO-bobo’s die over de tv-programmering gaan. “Middelmatige eikels!”

Claudia de Breij © NPO

Als er íets is waar de publieke omroep voor is opgericht, dan is het wel de hitserie De Joodse Raad. Toch heeft de NPO een vervolg nu afgeschoten omdat de bobo’s het ‘te ingewikkeld‘ vinden en er ’te veel hoofdpersonages’ zijn. De kijker? Die zou het allemaal niet snappen. Het is natuurlijk een gotspe; zowel inhoudelijk als kijkcijfermatig was het een succes.

Claudia is woest

Het maakt Claudia de Breij zó boos dat ze haar relatie met de NPO-bobo’s opblaast. “Niet alleen de makers zijn boos. Ook deze kijker. NPO, doe waar je voor bent opgericht en laat makers die zich bewezen hebben nieuw werk maken dat we zo nodig hebben nu”, schrijft ze woest op haar Instagram-pagina.

“Werk dat dieper gaat dan talkshowtafelmeninkjes maar je echt aan het denken zet, dat over het verleden gaat en je wijst op je rol in het heden. Werk waar de publieke omroep voor gemaakt is en zo goed in kan zijn. En heel stom in kan zijn.”

Middelmatige eikels

Claudia wordt echt kotsmisselijk van dit soort tv-baasjes. “De reden dat ik geen tv maak is precies dit. Eikels in het middenmanagement die er geen zak verstand van hebben maar wel hun plasje over ieder creatief idee mogen doen en die zo mensen als Roos Ouwehand en Paula van der Oest van zich vervreemden.”

Zo, dat zijn bijzonder felle woorden van Claudia. “En daar ging mijn laatst kans om nog wel ooit een eigen tv-programma te maken, haha”, grapt ze zelf.

Koren op de molen

Francis van Broekhuizen is het helemaal met Claudia eens. “En zich dan afvragen waarom er zoveel kritiek is op de NPO… Snappen ze dan niet dat dit ook koren op de molen is van bepaalde politici?”, schrijft ze.

En Heleen van Royen: “Het is een serie die tot nadenken stemt, met liefde gemaakt, fantastisch geacteerd. Een serie om te koesteren en trots op te zijn. Verhalen zoals deze moeten blijven worden verteld. Daarvoor is de publieke omroep bedoeld, zou je denken. Deze serie verdient een vervolg. Wat een teleurstellende, kortzichtige beslissing.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u een aansprekender gezicht voor de late talkshow van NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen