Chantal Janzen kan nog geen vijf dagen zonder Insta: ‘Heel lastig’

Chantal Janzen vindt het heel erg lastig om vijf dagen door te brengen zonder op Instagram te kijken. “Ik werd onrustig en begon bepaalde prikkels echt te missen”, vertelt ze.

Chantal Janzen © RTL

We zien het allemaal op dagelijkse basis: BN’ers die per se hun héle leven met de rest van de wereld willen delen. Ze gooien echt álles op Instagram, tot hun kinderen aan toe. Heel veel mensen doen het tegenwoordig, maar het blijft toch iets vreemds houden. Ook Chantal Janzen doet er vrolijk aan mee; die is nu op vakantie en deelt volop gezinssituaties.

Goed voor hoofd

Chantal probeert af en toe een beetje terug te schakelen, vertelt ze in haar tijdschrift &C. “Ik log steeds vaker uit op social media. Laatst was ik een week vrij en heb ik bewust geen mails en berichten beantwoord en posts geplaatst. Ik ben niet gaan scrollen op mijn telefoon of series gaan bingen, maar was uren buiten en heb veel gewandeld.”

Zoiets gebeurt bijna nooit in het leven van Chantal. “De week bestond uit op ons gemak boodschappen doen, samen koken, eten, boeken lezen, spelletjes spelen en oefeningen doen van een mindfulnessapp die ik had gedownload. Ja, het wordt steeds gekker. Maar ik moet zeggen: het was heel goed voor al onze hoofden. Voor even, tenminste.”

Vijf dagen

Na een paar dagen werd die Insta-pauze haar namelijk echt te veel. Chantal kón niet meer. “Na vijf dagen vond ik het lastig worden. Ik werd onrustig en begon bepaalde prikkels echt te missen. Het nieuws, inspirerende, heftige of ontroerende films, grappige video’s op Instagram, mooie posts. Ik krijg daar energie van.”

Chantal wil nooit meer zonder Instagram. “Als ik voortdurend prikkels zou vermijden, zou ik het leven minder leuk vinden, denk ik. Ik vind het mooi en leuk om gevoed te worden met andermans nieuwe avonturen of gedachten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan u vijf dagen zonder Instagram?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen