Caroline Tensen was nooit MeToo-slachtoffer: ‘Ik ben geen tutje’

Caroline Tensen is naar eigen zeggen nooit slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag in de media. “Ik was altijd one of the guys, geen tutje dat over zich heen laat lopen.”

Caroline Tensen © RTL

Het is evident dat ongelooflijk veel mensen in de afgelopen decennia slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld. De 60-jarige Caroline Tensen heeft daar echter nooit last van gehad, vertelt ze in De Telegraaf. De presentatrice van Eén tegen 100 denkt ook dat dat te maken heeft met haar karakter.

Geen tutje

Caroline heeft er nooit iets van meegekregen. “Laat ik voor mezelf spreken, ik heb nooit iets onoorbaars meegemaakt. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik altijd fantastische bazen heb gehad: Lex Harding en Joop van den Ende. Ik kom echt uit een warm nest. En ik was altijd one of the guys, geen tutje dat over zich heen laat lopen.”

Ze vervolgt: “Met mijn hand op het hart kan ik verzekeren dat ik me echt niets vervelends kan herinneren. Neemt niet weg dat ik het verschrikkelijk vind wat er allemaal gebeurt en is gebeurd. En dat je je dat nu pas realiseert, omdat dit jaren later boven water is gekomen. De richtlijnen voor omgangsvormen die er nu komen, omarm ik volledig.”

Oude rot

Ziet Caroline geen rol voor zichzelf? Ze draait al heel wat jaren mee en heeft in die zin de autoriteit om bij te dragen aan verandering. “Nee, dat vind ik heel moeilijk. Juist omdat ik me niet kan voorstellen hoe iemand dit ervaart, en hoe daar dan mee om te gaan. Ik kan daar niets aan toevoegen, daar zijn professionals voor nodig.”

Tot slot: hoe staat het inmiddels met Caroline’s angst om uitgerangeerd te raken? “Ik mag mijn handen dichtknijpen met zoveel werk. In mijn slechte periode zag ik dat anders. Toen was ik bang om op de reservebank te belanden. Maar angst is geen goede raadgever. Je bent zo goed als je laatste kijkcijfers, en als het ophoudt dan is dat zo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline Tensen zegt dat ze vroeger geen tutje was. Heeft dat iets te maken met MeToo?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen