Carlo Boszhard in blinde paniek: ‘Autocue vreselijk voor hersenen’

Carlo Boszhard is in blinde paniek nu hij erachter is gekomen dat zijn hersenen lui zijn gemaakt door het veelvuldige gebruik van de autocue. “Ik kan het allemaal niet onthouden.”

Carlo Boszhard © RTL

Naast zijn werk voor de televisie heeft Carlo Boszhard echt een heel mooie rol gekregen in de nieuwe Moulin Rouge-musical. Een mooie uitdaging voor de presentator en tegelijkertijd is hij natuurlijk een geweldig uithangbord voor producent Stage. Maar… Carlo moet het natuurlijk nog wel waarmaken; hij moet het gaan nailen.

Autocueschade

Hoe staat het met de voorbereidingen? Nou, niet best. Carlo probeert zijn musicalteksten te stampen, maar het gaat er maar niet in. Hij wil dat ‘elk zinnetje er zonder hapering uitkomt’, máár, zo zegt hij in Televizier: “Als presentator is een autocue eigenlijk vreselijk voor je hersenen. Teksten leer je maar half, want het staat toch uitgeschreven voor je.”

Een woordje net even anders zeggen is bij de tv ook geen probleem. “Maar in een rol zeg je gewoon letterlijk wat er staat, dus is het leren geblazen! Of beter gezegd: stampen, stampen, stampen.”

Blinde paniek

Het resultaat? Blinde paniek, aldus Carlo. “Ik kan het niet, het lukt echt niet. Ik roep dat ik de tekst er met geen mogelijkheid in krijg, Herald weet dan genoeg. Gezellig even ontspannen is er niet bij. Zuchten, klagen en dan gefrustreerd met een koptelefoon de hele dag de teksten – die ik heb ik ingesproken – afluisteren.”

Het gaat met ups en downs, zegt hij. Inmiddels ‘gaat het lekker’, maar de angst om weer in fase 1 te komen ligt op de loer, aldus Carlo. Volgens zijn vriend Herald moet hij gewoon ontspannen. “Makkelijker gezegd dan gedaan, als je staat te stampen… euh trappelen om te beginnen”, besluit de RTL 4-ster.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de televisie ervan zou opknappen als elke autocue wordt weggegooid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen