Britt Dekker afgeknapt op Matthijs van Nieuwkerk? ‘Geen contact’

De carrière van Britt Dekker nam een grote vlucht toen ze werd omarmd door tv-grootheid Matthijs van Nieuwkerk. Hoe kijkt zij naar de onthullingen over DWDD? Is ze op hem afgeknapt?

Britt Dekker en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

Britt Dekker heeft veel te danken aan haar veelvuldige optredens in de vroegere Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door. Ze werd bekend door haar deelname aan een RTL-realityshow, maar Matthijs maakte haar salonfähig. “Je was ooit de tv-adoptiedochter van Matthijs van Nieuwkerk, lang geleden, toch?”, vraagt Wilfred Genee haar op BNR.

Geen appvrienden

Daar herkent Britt zich wel in. “Ja, dat werd wel gezegd, ja.”

Wilfred: “Spreek je hem nog wel eens?”

Britt: “Nee, maar ik heb hem nooit buiten de opnames gesproken. Het was altijd uitzending, bitterballen, wijn en dan weer de volgende keer. We zijn nooit appvrienden geweest.”

Wilfred: “Nooit geschreeuwd tegen je? Niet een keer?”

Britt: “Als gast maakte je dat niet mee.”

‘Ik waardeer Rob’

Hoewel ze zelf dus niet bevriend is met Matthijs, vindt Britt het wel mooi dat een echte vriend als Rob Kemps het voor hem blijft opnemen. “Ik moet wel zeggen: ik waardeer het wel van Rob Kemps dat hij zijn maat blijft steunen.”

Wilfred: “Ja, ik ook.”

Britt: “Ik vind dan wel dat ik denk: als het een vriend van je was, dan moet je ook als iemand op de grond ligt, hem blijven steunen.”

Daar is Wilfred het mee eens. “Je zegt: ik vind het goed dat Rob dat doet. Je vindt het ook terecht dat Rob dat doet? Dat hij hem blijft steunen? Je hebt twee kampen natuurlijk. Je hebt ook iemand die had filmpjes gezien en die kon het toen niet meer”, zegt hij, wijzend op zijn vaste VI-gast Özcan Akyol.

Hond is dood

Britt vindt dat we inmiddels wel íets vergevingsgezinder mogen zijn voor Matthijs. “Weet je wat het is? Natuurlijk is het supererg voor het hele team dat daar gewerkt heeft en zich verschrikkelijk gevoeld heeft, maar ik vind dat Matthijs van Nieuwkerk zijn straf echt wel heeft gehad.”

Ze vervolgt: “Hij is een jaar die boerderij niet uit geweest, hij schaamt zich dood, zit in Parijs, die hond is dood… Ik vind: die man heeft echt zijn straf wel gehad en hij heeft niemand vermoord.”

Wraak-eskaders

Wilfred vraagt zich af of iedereen er zo over denkt. “Er zijn nog een paar wraak-eskaders klaar, heb ik begrepen van Eus, toch?”

Britt: “Ik heb dat ook begrepen, maar aan de andere kant: gooi het dan maar naar buiten, dan is hij er ook maar van af.”

Wilfred: “Dus nu al, in de tussentijd, zeg maar, dat hij al thuis zit?”

Britt: “Ja, ik vind het een beetje… Hij wordt er een soort van mee bedreigd. Van: kom jij terug, dan kom ik met die video!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen