Beau verschijnt aan talkshowtafel in Songfestival-outfit Joost Klein

Beau van Erven Dorens is aan zijn talkshowtafel verschenen in de Songfestival-outfit van Joost Klein. Huh, hoort dat jasje op dit moment niet in Malmö te zijn? “Deze is nagemaakt!”

Beau van Erven Dorens © RTL

Het is volgende week eindelijk zo ver voor Joost Klein: dan vindt in Malmö het Eurovisie Songfestival plaats. De zanger loopt al tijden rond in zijn kenmerkende blauwe outfit, met enorme schoudervullingen. Beau van Erven Dorens blikte er gisterenavond in zijn talkshow op vooruit en leende speciaal voor die gelegennheid een namaak-Joostpak.

Namaakpak

Beau komt na het reclameblok de studio ingelopen in het opvallende blauwe colbert. “Ik mis het haar!”, roept tafelgast Arno Kantelberg, een mode-expert.

De gastheer daarop: “We zagen net dat het echt z’n eigen haar is, hè? Het is geen pruik, hij heeft echt dat mooie haar!”

Hoe komt Beau aan zijn outfit? “Deze is trouwens nagemaakt voor Koninginnedag door Corine, bedankt, van het Amsterdamse café De Blaffende Vis.”

Performance

Arno vindt het heel goed hoe Joost zichzelf kleedt. “Het Eurovisie Songfestival is een liedjesfestijn, maar hij benadert het bijna als een performancekunstenaar, als een conceptueel iets. Hij is een totaalkunstenaar. Het eerste wat ik dacht is: David Bowie. Heel conceptueel en in personages denken.”

Zijn creative director is Stefano Keizers. “Die heeft dat ook heel erg. Niets is toeval, alles is concept. Er is zoveel controle, ook bij wat hij nu doet.”

Trijntje

Het is fijn als iemand ook nadenkt over het plaatje, vindt Arno. “Ik moet een beetje een flauwe vergelijking maken met Trijntje Oosterhuis een paar jaar geleden. Kun je de scheurjurk nog herinneren? Dat was overigens een mooie jurk. Die trok ze aan, ze wist niet wat ze aan moest trekken.”

“Wat ik wil zeggen: Trijntje ging pas op de dag zelf nadenken wat ze aan moest trekken. Maar Joost heeft van het begin tot het eind bedacht: dit is mijn pak, dit is mijn concept.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen