Beau van Erven Dorens moet niets hebben van NPO: ‘Handjeklap’

De kans is klein dat Beau van Erven Dorens ooit de overstap maakt naar de NPO. Niet vanwege de enorme salariskloof met RTL, maar ook vanwege de werkcultuur. “Handjeklap!”

Beau van Erven Dorens © RTL

Beau van Erven Dorens zou prima passen bij de NPO, maar hij heeft een overstap naar de publieke omroep nooit overwogen omdat daar – in tegenstelling tot bij RTL – een salarisplafond van zo’n twee ton geldt. “Het moet een verdomd leuk programma zijn, wil ik bij de publieke omroep onder de balkenendenorm komen werken”, zei hij eerder.

Kulargumenten

Er is echter nóg een reden waarom we Beau niet snel bij de publieke omroep zullen zien. Hij is net als Claudia de Breij zwaar geprikkeld over het feit dat de NPO-top een vervolg op de hitserie De Joodse Raad lijkt tegen te houden met allerlei kulargumenten als dat het te ingewikkeld zou zijn voor de kijker.

De kritiek die Claudia heeft geuit op de tv-bobo’s is zó pittig dat ze zelf verwacht nooit meer een tv-programma te krijgen bij de NPO en Beau laat nu een zelfde soort geluid horen.

Beau boos

Beau wordt doodmoe van de publieke omroep. “Beste Claudia, ik ben het geheel met je eens. De Joodse Raad is een geweldige serie die de geschiedenis bij ons in de huiskamer brengt. Het beweegt ons en voedt ons op en is, met alle xenofobische tendensen, zeer actueel; een betere combinatie kun je voor de publieke omroep niet verzinnen.”

Hij vervolgt: “De makers verdienen een enorm compliment en een vervolg. Helaas wordt de NPO gerund in een sfeer van achterkamertjespolitiek, machiavellisme en handjeklap. Het is eeuwig zonde van de mooie producties en het talent dat in deze gehaktmolen vermalen wordt.”

Eikels

Henk Spaan laat ook van zich horen en sluit zich aan bij Beau en Claudia. “Het zijn altijd die ‘eikels in het middenmanagement’ die het talent knevelen. Weet je waarom? Omdat ze zelf niets kunnen.”

Volkszanger Yves Berendse roept uit: “Omein! 🙌”

En columniste Aaf Brandt Corstius: “Te ingewikkeld: aaaargh!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de NPO rigoureus op de schop moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen