Ali B gaat éindelijk de pers te woord staan: ‘Zonder zonnebril op’

Het lijkt erop dat Ali B éindelijk de pers te woord gaat staan, maar wel pas nádat hij op 12 en 13 juni voor de rechter is gekomen. “Beantwoord die vragen maar”, zegt zijn advocaat.

Ali B © RTL

Het gaat niet lang meer duren: Ali B moet op 12 en 13 juni voor de rechter komen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. Bij een van de verdenkingen is Ellen ten Damme het slachtoffer; hij zou haar hebben verkracht tijdens de opnames van het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko. Zij deed overigens geen aangifte.

Niet in media

We horen al jaren heel weinig van Ali, al dook hij een paar maanden geleden nog op bij de brasserie van Nicolette van Dam. De voormalig RTL 4-ster heeft echter nooit plaatsgenomen aan een talkshowtafel en dat is heel goed, zegt zijn advocaat Bart Swier nu in een opvallend luchtig gesprek met Shownieuws.

Bart: “Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in die 2,5 jaar dat die zaak nu al speelt eigenlijk geheel buiten de media is gebleven, vanuit het idee dat we dit in de rechtszaal gaan uitvechten. Niet in de media, nergens anders.”

Zonnebril

Zien we Ali na de rechtszaak in een geblindeerde auto wegvluchten voor de pers? Nee, aldus Bart. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.”

Dat zou niet goed zijn, denkt hij. “Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen.”

Desastreus

Eén ding is volgens Bart zeker: het heeft volgens hem allemaal veel te lang geduurd. “Dit had in een jaar afgerond kunnen zijn, afgerond moeten zijn. Het heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd.”

Hij vervolgt: “Dat is desastreus, want je leven staat stil en dan zit je elke dag te bedenken wat die beschuldiging met je doet en hoe graag je je zou willen verweren. Hoe graag je ook een einde wil hebben aan die periode van onzekerheid.”

Twee weken

Bart denkt dat Ali vlak na de zitting weer terug kan naar zijn oude leven. “Ik ga er absoluut van uit dat het daarmee klaar is. Dan is het aan de rechtbank of ze twee weken later uitspraak doen of er langer voor nodig hebben.”

Zelf ziet hij het positief in. “Ik ga ervan uit dat ze twee weken later uitspraak gaan doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ali B ooit nog de gunfactor terug kan winnen, bijvoorbeeld als er niet genoeg bewijs is voor een veroordeling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen