Albert en Beau zwijgen tegen elkaar: ‘Hij zette je weg als racist!’

Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens hebben nog steeds geen contact met elkaar gehad na de Habtamu-rel. “Maar hij heeft je toch een beetje weggezet als een racist!”

Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens © RTL

Het is Albert Verlinde behoorlijk duur komen te staan dat hij niet ingreep toen Johan Derksen een onhandige opmerking maakte over de Friese afkomst van politicus Habtamu de Hoop. De showkenner moest er zelfs om lachen en daar heeft Beau van Erven Dorens een lelijke opmerking over gemaakt. En dat terwijl de twee jarenlang collega’s zijn geweest.

Geen contact

Hoe gaat het inmiddels tussen de heren? Hebben ze er al over gesproken met elkaar? “Beau nog gesproken de afgelopen dagen?”, vraagt Wilfred Genee hem in de rubriek In De Wandelgangen.

Albert zegt daarop: “Nee, dat niet, maar echt waar: er is niks. Tenminste, vanuit mij niets en ik denk van hem ook niet.”

Wilfred stokend: “Ja, maar omdat hij je toch een beetje als racist had weggezet omdat je had zitten lachen.”

Albert: “Ja, maar ik vind het allemaal zo….”

Wilfred: “Laat maar gaan?”

Leuk houden

Albert is helemaal niet boos op Beau. “Dan denk ik: jongens, als de hele wereld nou zo tegenover elkaar staat… We zijn twee mannen die gewoon mooie dingen hebben meegemaakt in het leven. Dan moet je het een beetje leuk houden met elkaar, toch?”

Met z’n tweeën hebben Albert en Beau het nog altijd succesvolle RTL Boulevard opgetuigd. Is hij nog steeds trots op dat programma? “Ja, ik vind het hartstikke leuk en ben trots op wat het programma heeft neergezet. Het is begonnen in 2001, ik heb het vijftien jaar gedaan en we leven nu in 2024.”

Sneller, lichter

Het is mooi hoe RTL Boulevard zich heeft ontwikkeld, vindt Albert. “Dat het er nog steeds is en het een heel andere vorm gevonden heeft, sneller, lichter… Het was ook anders in die tijd. Heel veel dingen die we toen deden kunnen nu ook niet meer. We hebben ook heel vaak grappen geroepen.”

Albert heeft Mariska Hulscher bijvoorbeeld uitgescholden voor h**r. “Ja, dat kan ook niet meer. Nu zou je belangengroepen van prostituees hebben die zeggen: ‘Dat kan niet hoor!’”

Adoptiekinderen

Zou Albert anno 2024 de beruchte garagebeelden van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau hebben uitgezonden? “Nee, dat denk ik niet eigenlijk. Ik denk dat je het verteld zou hebben, maar niet meer de beelden zou laten zien.”

En waar hij het méést spijt van heeft? “Ja, zwangerschappen die je verklapt had terwijl je dat niet moest doen, zoals met Katja. Dat ging mis. Als het heel persoonlijke dingen waren… Of die interviews met de adoptiekinderen van Connie… Dat zou ik ook niet meer doen nu.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen