Victor Mids blijkt multimiljonair: ‘Hoe kan dit? Salarisconstructie?’

Victor Mids is in razend tempo uitgegroeid tot multimiljonair, blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Weekend. Hoe hij aan al dat geld komt? “Hij heeft mogelijk een salarisconstructie bedacht.”

Victor Mids © Ruud Baan

Het scoort al jaren solide kijkcijfers: de illusieshow van Victor Mids. De seizoensfinale van Mindf*ck deed het zaterdag ook uitstekend met bijna 1,2 miljoen kijkers en een fors marktaandeel van 25 procent in de commerciële doelgroep. Hij was daarmee de winnaar van het 20.30 uur-tijdslot en trok meer kijkers dan Make Up Your Mind van Carlo Boszhard.

6,1 miljoen euro

Victor boekt dus succes, maar kan er niet buitensporig voor beloond worden, want ook bij AvroTros geldt gewoon het salarisplafond van – dit jaar – 209 duizend euro per jaar. “Zo bezien had hij over negen jaar – in het begin verdiende hij veel minder – na belastingen een vermogen van een miljoen bij elkaar kunnen hebben”, meldt weekblad Weekend.

De researchredactie van het tijdschrift heeft daarop even gecheckt of dat klopt, óf dat er veel meer geld op Victors rekening staat. En wat blijkt? Die 37-jarige goochelaar blijkt multimiljonair. “Uit de laatste cijfers die hij indiende bij de Kamer van Koophandel blijkt dat hij in zijn bv een eigen vermogen bij elkaar spaarde van maar liefst 6,1 miljoen euro.”

Groeitempo

Wanneer dat was? Eind 2022. “In dat jaar was zijn vermogen met 1,6 miljoen gegroeid, wat tot gevolg heeft dat als we in datzelfde tempo doortellen, hij inmiddels op 8,5 miljoen zit. Dat is in negen jaar tijd zo ongeveer een miljoen per jaar.”

Wow, hoe krijgt hij dat voor elkaar met dat salarisplafond van de NPO? Hij heeft een paar honderdduizend boeken verkocht, maar daarvoor krijgt hij volgens Weekend slechts een euro per boek en dat moet hij ook nog delen met zijn compagnon. Die goocheloos en het kaartspel dat hij heeft uitgebracht? Ook geen cashcows, meent het blad.

Salarisconstructie

De Minf*ck Live-shows deden het aardig én hij heeft zijn show aan Duitsland verkocht. “Maar dat was echter maar een kort leven beschoren. Na één seizoen in 2017 kwam er geen vervolg”, weet Weekend.

Waar het volgens het tijdschrift wel vandaan komt? Gewoon uit zijn Nederlandse versie van Mindf*ck, die hij zelf produceert. “En daar zou het grote geld best weleens in kunnen zitten. Heeft hij een slimme constructie bedacht waarmee hij het salarisplafond van de publieke omroep kan omzeilen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Victor Mids is schathemelrijk. Denkt u dat hij een salarisconstructie heeft bij de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen