Shownieuws verrast Gerard Joling met ‘echt journalistieke vraag’

Gerard Joling is door een verslaggeefster van Shownieuws verrast met een ‘echt journalistieke vraag’. Het was voor de zanger echter eenvoudig te weerleggen. “Steeds een ander!”

Gerard Joling © SBS

Het is een van de populairste artiesten van het land: Gerard Joling. En dat heeft voor een belangrijk deel te maken met zijn makkelijke omgang met de pers. Eigenlijk heeft de entertainer nooit ruzie met de media en daardoor schenken ze hem nog altijd graag aandacht. Gisteren had hij op zijn verjaardag een verslaggeefster van Shownieuws over de vloer.

Gepasseerd station

Gerard werkt al een tijdje aan een realityserie, dus de belangrijkste inhoudelijke vraag is: is er al groen licht? “Nee, we hebben nog geen groen licht, maar dat groene licht kan ook nog veranderen, hè? Dat weet je nooit. Het kan binnen een dag of binnen een week, maar het kan ook nog even duren.”

Ook zijn er natuurlijk de gebruikelijke felicitaties. Heeft Geer op zijn 64ste verjaardag nog iets gehoord van Goor? “Dat station is denk ik wel gepasseerd.”

Geers dates

Hoe lang gaat Gerard nog door? “Ik heb het meeste brood wel gegeten, denk je dan, maar ik denk dat je van heel veel dingen afhankelijk bent. Dat is gewoon het eerlijke verhaal. Ik kan nog doen wat ik wil, maar het heeft ook met je gezondheid te maken, hè? Zolang mijn stem het houdt en ik blijf zelf enthousiast, dan blijf ik gewoon doorgaan.”

Dan brengt de verslaggeefster van dienst het gesprek op de liefde. “Zullen we in die soap iets zien van die dates die jij af en toe hebt?”

Journalistieke vraag

Gerard denkt van niet: “Nou, dan wordt het de komende twee jaar wel een héle grote uitzending, denk ik. Het zou wel leuk zijn. Het zou zomaar kunnen, hoor.”

De verslaggeefster: “O, ik dacht dat je een vaste date had.”

Gerard schrikt van deze inhoudelijke vraag. “Nee, hoe dacht je dat dan? Dat is echt een journalistieke vraag van jou.”

Hebben we hier te maken met een Tegel-waardig moment? De verslaggeefster laat niet los: “Het stond ergens in december ofzo, toen had je ergens gezegd: ‘Ik ben met iemand aan het daten.’”

‘Weer een ander!’

Gerard laat zich helemaal doorzagen door de journaliste en bekent: “O, ja, makkelijk, maar als het dan weer januari is, dan heb ik weer een ander, dus dat is niet zo’n probleem.”

En met een beetje mazzel krijgen we dat dus allemaal te zien in die soap. “Als ik een leuk type mee naar huis heb, mag het van mij gefilmd worden, maar dan wel gewoon bij het wijntje en gezellig aan tafel, maar niet het beddengoed zeg maar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen