René van der Gijp vreest Jeroen Pauw niet: ‘RTL krijgt meer last’

René van der Gijp vreest absoluut niet voor de concurrentie met Jeroen Pauw, nu hij terugkeert naar de late avond van NPO 1. “Ik denk dat RTL er wat meer last van zal hebben”, zegt hij.

Jeroen Pauw en René van der Gijp © NPO, SBS

Jeroen Pauw keert definitief terug op de late avond van NPO 1. Na de zomer zal hij twee avonden per week te zien zijn; de andere twee dagen neemt Sophie Hilbrand voor haar rekening. Dit gaat met name RTL voelen, verwacht de bekende mediacriticus Victor Vlam. En de mannen van Vandaag Inside? Die maken zich niet druk.

26 jaar lang

De VI-mannen zullen alleen met het staartje van hun uitzending gaan concurreren met Jeroen, maar zijn niet onder de indruk. “Ik zit hier 26 jaar en heb altijd iets tegenover me gehad. Dat is het laatste waar ik me druk om maak”, laat Johan Derksen weten voor de camera van Shownieuws.

René van der Gijp: “Ik denk dat wij een totaal ander publiek trekken. Jeroen is toch meer journalistiek en bij ons is het altijd wel leuk als het leuk blijft, weet je wel? Bij hen kun je dat niet verwachten. Die zijn ook niet op elkaar ingespeeld en zitten er gasten om daar twaalf minuten hun ding te doen. Daar zie ik nou niet zo heel erg de problemen van in.”

Geen tv-jongen

Het boeit Johan allemaal niet zo. “Ik ben ook geen tv-jongen en ik leef niet bij de kijkcijfers. Ik doe hier iedere avond mijn kunstje en dan ga ik weer terug naar de provincie.”

René: “Ik denk dat RTL er wat meer last van zal hebben. Wij proberen het toch wel leuk te houden en dat mensen toch een beetje kunnen lachen. Jeroen houdt het heel inhoudelijk en zij vallen er nu tussen. Die zullen het moeilijk krijgen denk ik.”

Aannemelijk

Showkenner Bart Ettekoven vervolgens aan de Shownieuws-desk: “Ik denk wel dat hij daar gelijk in heeft.”

Presentatrice Tooske Ragas: “Ja, dat klinkt aannemelijk, hè?”

Bart: “Omdat zij echt iets heel anders doen, de mannen van VI.”

Sandra Schuurhof: “Dat vind ik eigenlijk ook wel voor Humberto, Renze en Beau gelden. Dat is toch ook anders?”

Eigen publiek

Bart vraagt zich dat af. “Die zitten met gasten aan een tafel te praten over de actualiteit van de dag en dat is veel minder het kroeggevoel dat je bij Johan, René en Wilfred hebt.”

Sandra: “Ik denk wel dat RTL inmiddels een eigen publiek heeft voor die programma’s. Die kijken ook niet naar Op1, hè, op dat moment. Er zal wel iets van overlap zijn.”

Bram Moszkowicz denkt ook dat RTL te vrezen heeft. “Jeroen Pauw komt terug op dat tijdstip en hij is by far de man die het beste interviewt in Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw blijft afwisselen met Sophie Hilbrand. Blijft zij niet een maatje te klein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen