Milkshake-festival basht Koen Kardashian: ‘Je wilde gratis kaartjes!’

Milkshake, een jaarlijks festival in Amsterdam dat populair is in de queergemeenschap, basht Koen Kardashian. “Je bent helemaal geen ambassadeur! Je wilde gewoon gratis kaartjes!”

Koen Kardashian © Instagram

Buitengewoon nobel: de organisatie van het populaire Milkshake-festival organiseert ook jaarlijks het zogenoemde Mini Milkshake-festival, speciaal voor mensen met een verstandelijke- en/of geestelijke beperking. Koen Kardashian vertelt hier een anekdote over in een of andere podcast, maar praat daarin enigszins neerbuigend over deze mensen.

‘Ik móest!’

Grootheid Koen vertelt dat hij die mensen wel eventjes heeft vermaakt op dat festival. “Dan moest je natuurlijk met ze dansen en met ze op de foto. Dan hadden die mensen met een beperking echt een waanzinnig leuke dag.”

Hij ‘moest’ het allemaal – wat fijn dat Koen daar gehoor aan heeft gegeven. “Dan zat ik vrijdagochtend op een after en dacht ik: o shit, ik ben ambassadeur van mini-Milkshake, ik moet daar nog heen, ik moet die mensen amuseren! En dan kwam ik daar en (verzucht, red.) heel de tijd op de foto natuurlijk en je geeft die mensen toch een bepaalde treatment.”

Schattebout

Welke ’treatment’ geeft Koen mensen met een beperking? Een treatment alsof die mensen drie jaar oud zijn. “Kwam er weer zo’n meid aan (doet alsof hij tegen kind van 3 praat, red.): ‘Hallo lieve schattebout! Wat heb jij een mooie jurk aan!’ Helemaal zo en dan zei ze: ‘Ik ben een begeleider!’”

De organisatie van Milkshake houdt helemáál niet van deze toon en schiet even uit zijn diplomatieke rol: “Hey hoi! Fred van Leer is de enige ambassadeur van For All Who Love / Mini Milkshake. Missen we iets? Nicolette van Dam ook nog nooit gezien op een van onze events. Alles goed verder?”

‘Hey meid’

Koen reageert daar als volgt op: “Hey meid. Jaren geleden heb ik toch echt staan optreden en geholpen met een hele club. Ambassadeur is dan waarschijnlijk niet de juiste benaming maar ik denk dat we allemaal begrijpen hoe ik het bedoel. All Who Love toch? 😉💕”

Milkshake ergert zich dood aan die Koen. “Ja, klopt. Je wilde gratis kaartjes voor ons festival en als tegenprestatie heb je een optreden gedaan. We hebben de berichten nog.”

Andere functie

Koen moet niet doen alsof hij ambassadeur was en die mensen ‘moest’ vermaken, vindt Milkshake. “Fred was daar in z’n eigen functie en Johnny de Mol voor Down met Johnny.”

“Ambassadeur is echt een andere functie, want dan ben je ook meer spokesperson en zal er altijd een vorm van professionaliteit en respect uit je komen wanneer je het over de doelgroep of hun fantastische begeleiders hebt.”

Fragment

De anekdote van Koen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat Koen Kardashian belangrijker vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen