‘B-feministe’ Susan Smit onder vuur, beschuldiging van discriminatie

De bekende schrijfster Susan Smit wordt onder vuur genomen door tv-kenner Bert van der Veer, omdat zij aan leeftijdsdiscriminatie zou doen. Hij haalt behoorlijk hard naar haar uit.

Susan Smit © MAX

De 50-jarige Susan Smit vertelt in De Telegraaf dat ze het ouder worden ‘als een verrijking’ ervaart. Toch is het volgens haar wel even wennen. “Er waren jaren taxerende blikken van mannen van alle leeftijden en opeens stopt dat. Dan bedenk je, grinnikend om jezelf: logisch, die gasten zijn vijftien jaar jonger”, zegt ze.

Zeventigers

Susan merkt wel dat ze nu een nieuwe doelgroep van aanbidders aanboort. “Wat ik wél schokkend vind, is dat nu mannen van twintig jaar ouder met me flirten, op straat of op feestjes. Zeventigers, ja. Ha, dan denk ik toch even: Wat denkt die man wel?!”

En dit is een schandalige uitspraak, vindt de 73-jarige Bert van der Veer. “Leeftijdsdiscriminatie, daar hoor je weinig over. En als het al eens opduikt schetst het de voorkeur van beslismannen voor jonge vrouwen. Zoals van Fons van Westerloo destijds bij Hart van Nederland en Bert Huisjes voor Goedemorgen Nederland”, schrijft hij op Instagram.

Andersom

Het kan echter ook andersom, aldus Bert. “Vrouwen die mannen discrimineren. In De Telegraaf ging schrijfster Susan Smit on quote: ‘Wat ik schokkend vind, is dat nu mannen van twintig jaar ouder met me flirten’”

“Alsof dit Wehkampmodel, deze B-feministe, die auteur van damesromannetjes ons mannen van in de zeventig niet in staat acht tot een dynamische bestaan, alsof wij viespeuken zijn met obesitas en een slechte adem, uitgeblust en tegen dement aan. Maar maak je geen zorgen, Susan, als ik je eens op zo’n feestje tref.”

“Ik zal niet met je flirten. Dat zou pissen tegen de ijsberg zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Susan Smit wil alleen dat jonge mannen met haar flirten. Leeftijdsdiscriminatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen