Johan Derksen over ijskoude sneer Gijp: ‘Kan Eus niet om lachen’

Johan Derksen denkt niet dat Özcan Akyol kan lachen om de ijskoude sneer van René van der Gijp over dat hij hem niet zou missen bij een eventuele VI-exit. “Ik kon er wel om glimlachen.”

Özcan Akyol en Johan Derksen © SBS

Özcan Akyol heeft het om twee redenen verbruid bij de mannen van Vandaag Inside: ten eerste door een mes in de rug te steken van een goede vriend (Matthijs van Nieuwkerk) en ten tweede door verschillende versies van het brulfilmpje-verhaal op te hangen bij Wilfred Genee en René van der Gijp. In hoeverre kunnen ze hem eigenlijk nog vertrouwen?

Jas ophangen

René lijkt de handdoek in de ring te gooien. Hij heeft gezegd Eus niet te zullen missen als hij stopt met VI. “Sorry, maar ik ben nu heel eerlijk. Om gasten heb ik me nog nooit druk gemaakt. Ooit zei Michel van Egmond: hang een winterjas op die stoel en het programma gaat ook vrolijk door. Dus wel of geen Eus, dat is aan hem.”

Johan Derksen stipt het gisterenavond aan in Vandaag Inside. “Hoe lossen we dat op met die Eus?”

Wilfred lachend: “Ja, ik weet niet. Ik heb gelezen dat René heeft gezegd: ‘Als je er een jas ophangt gaat het programma ook gewoon door!’”

Glimlachen

Johan vindt het een geestige sneer van Gijp. “Dat was een sterke opmerking! Ik kon er wel om glimlachen, maar ik denk: ik weet niet of Eus erom kan glimlachen.”

René begint te lachen. Wilfred: “Hij kan toch gewoon weer gaan zitten?”

Johan: “Als Eus nou gewoon zegt: ‘Moet je luisteren, ik heb dat ook gehoord dat verhaal, dat hebben ze mij verteld van dat filmpje, ik had het ook niet gezien en dat is het misverstand.’”

Wél gezien

Dan zou Eus zijn geloofwaardigheid verliezen, aldus Wilfred. “Hij heeft het wél gezien, zei hij.”

Johan: “Ja, maar dat had hij niet moeten zeggen, maar soms maak je verhalen iets mooier. Toen ik hier met mijn kaarsverhaal kwam, wekte ik de indruk dat ik die juffrouw die kaars in haar muts gestoken had, maar dat was niet helemaal waar. Het was tussen haar benen, want het was een te grote kaars, dat kon fysiek helemaal niet.”

Bezig geweest

René lachend: “Maar je hebt het wel geprobeerd! Je bent wel bezig geweest! Hahahaha!”

Johan: “Daar laat ik mij niet over uit! Nee, maar weet je wel, zo maak je het wel eens iets spannender dan het is.”

Wilfred: “Ja, zo werkt het vaak.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen