Wat is er aan de hand met theekraam Rachel Hazes? ’Verkopen!’

Rachel Hazes is de laatste tijd continu in het nieuws met haar brasserie aan de Spaanse kust, maar wat is er dan met haar Amstelveense theekraam gebeurd? “Is die nog steeds van haar?”

Rachel Hazes © SBS

De eeuwige weduwe Rachel Hazes is de laatste tijd continu te vinden in de ordinaire Spaanse badplaats Torremolinos, omdat ze daar een eigen brasserie heeft geopend. Dat is weer eens wat anders dan een theekraam, zoals ze die een paar jaar geleden opende in Amstelveen. Daar is ze echt nóóit meer te vinden. Hoe zit dat precies? Is dat nog van haar?

Theekraampje

Rachel geeft duidelijkheid in gesprek met de Party. Volgens haar heeft ze die kraam nog steeds in eigendom. “Die is nog steeds van mij. Mijn bedrijfsleider wil de zaak echter heel graag overnemen. Die is natuurlijk ook niet gek: het is een goede plek en we hebben een mooi team om ons heen.”

Ze sluit niet uit dat ze het kraampje verkoopt aan deze medewerker, die al die theebekertjes met hart en ziel vult. “Ik gun het die bedrijfsleider ook wel. Die heeft veel voor mij gedaan.”

‘Vergeet ik niet’

Wat heeft die gedaan dan? “Toen Dré bij mij kwam wonen, kon ik voor de zaak wat minder betekenen. Ik heb de theebar in mei 2021 geopend, en vanaf oktober was ik druk met Dré. Toen hebben ze het in Amstelveen allemaal zelf gedaan.”

Ze vervolgt: “Dus áls ik de zaak verkoop, dan gaat hij naar mijn bedrijfsleider, omdat die dag en nacht voor mij klaarstond toen ik junior in huis had genomen. Ik kan de zaak misschien voor veel meer aan een ander verkopen, maar dat iemand zo goed voor mij is geweest, vergeet ik niet.”

Glijbaan

Rachel kijkt niet meer om naar die theekraam. Ze is nu druk met die Spaanse brasserie, waar ze van alles aan heeft veranderd. “Er lag een zwart-witte vloer in. Het stond hartstikke leuk, maar ik vond ‘m spekglad. Ik zit vlak bij het strand en als iemand met een druppende zwembroek vanuit de zee naar het toilet loopt, wordt die vloer een glijbaan.”

Ze besluit: “Ik wilde de gladde tegelvloer graag vervangen door antracietgrijze, minder gladde tegels. Maar ga die maar eens vinden in Spanje. Ze hebben bijna alleen maar lichte vloeren. Had ik eindelijk de juiste kleur vloer gevonden, kreeg ik later een belletje dat hij niet op tijd te leveren was. Ja, dan word je gek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes over een half jaar nog naar die brasserie omkijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen