Waarom reageert Theo Maassen zelf niet? ‘Het is nu zijn beurt’

Het vrouwentrio dat namens Theo Maassen zijn huiselijk geweld ontkent ontbeert geloofwaardigheid. Waar blijft de cabaretier zelf? “Het is nu toch echt zijn beurt om iets te zeggen.”

Theo Maassen © NPO

Huiselijk geweld blijft veel te vaak onder de radar, dus als er signalen zijn, dan moeten die uiterst serieus genomen worden. Het rammelt nu in de kwestie-Theo Maassen, want zijn vrouw Joyce wíst dat Privé ging publiceren over zijn vermeende huiselijk geweld, verzocht om te parafraseren in plaats van te citeren, maar ontkende weken na publicatie.

Geregisseerd door Theo?

Joyce deed dat niet alleen: ze maakte vorige week onderdeel uit van een ontkenningstrio met daarin ook de manager/zus van Theo en een ex-vriendin, die een hoofdwond zou hebben opgelopen door hem. Merkwaardig genoeg zat er géén reactie bij van de cabaretier en dat is toch wel verbazingwekkend, vooral als het geweld niet waar zou zijn.

Privé-baas Evert Santegoeds, die dit verhaal naar buiten bracht, vindt het raar. “Er was vorige week ineens die ontkenning door die drie dames die hij geregisseerd had. Tenminste, dat vermoed ik, dat hij erachter zat. Dat je in eerste instantie denkt: daar gaat m’n verhaal, maar daar bleef niks van over”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Strategie bedenken

Evert vindt het niet zo gek dat Joyce terugkrabbelt. “Dat zijn vrouw het ontkent na twee weken is misschien niet zo gek als je in één huis woont en samen de strategie bedenkt. Dat z’n manager het ontkent begrijp ik ook, want dat is zijn zus, en die moet ook aan haar eigen hachje en haar business denken.”

Hij vervolgt: “Maar de kwalijke rol wordt gespeeld door die ex-vriendin, die ons uitgebreid te woord gestaan heeft en overlegd heeft over de inhoud van het verhaal en nu ook ineens zegt dat er helemaal niets van waar is.”

Hardop getwijfeld

Het is volgens Evert terecht dat bijna niemand die ontkenning gelooft. “Die ontkenning is terzijde geschoven door alles en iedereen en in alle media zie je dat daar hardop aan wordt getwijfeld. Nu is het denk ik de beurt aan Theo Maassen om eens wat te gaan zeggen en dat zal wel degelijk moeten om het enigszins geloofwaardig te houden.”

Collega Wilson Boldewijn: “Het blijft opmerkelijk dat hij zelf niet reageert.”

Volgens Evert verstopt Theo zich in elk geval niet. Hij is afgelopen week gespot in een bierzaak in Eindhoven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Theo Maassen de ontkenning van het vrouwentrio zelf heeft geregisseerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen