Stekker uit podcast over ‘losse handjes’ Theo Maassen: waarom?

De podcast over de vermeende losse handjes van Theo Maassen komt vroegtijdig ten einde. Zijn ex-minnares Angela Degener heeft besloten om na één aflevering te stoppen. Waarom?

Angela Degener en Theo Maassen © Spotify, NPO

De aankondiging van Angela Degener om een podcastserie te maken over het vermeende huiselijk geweld door Theo Maassen – ze geldt als klokkenluider in deze zaak – heeft dermate veel negatieve reacties met zich meegebracht, dat ze na slechts één aflevering heeft besloten om ermee te stoppen. Welke beweegredenen zitten daar precies achter?

Steeds getriggerd

Angela heeft naar eigen zeggen het gevoel dat ze te ijverig in deze kwestie staat, omdat het haar frustreert dat Theo bij zijn werkgevers weg lijkt te komen met het vermeende huiselijk geweld. “Steeds werd ik door nieuwe berichten in de media opnieuw getriggerd om te reageren, iets te doen, iets te zeggen”, legt ze uit.

Ze merkt dat het averechts werkt. “Heb besloten niet meer betrokken te zijn met het Theo Maassen-verhaal. Alles is inderdaad gezegd, gedaan, geschreven.”

Verhaal is verteld

Het doet Angela pijn dat zowel BNNVARA als VPRO lijken weg te kijken bij huiselijk geweld. “Als ik bijvoorbeeld over een ontkenning over het huiselijk geweld las of als ik hoorde over de omroepen die wegkijken of die de ernstige misstand bagatelliseerden, had ik steeds het gevoel het recht te moeten zetten.”

Angela gaat proberen om daar beter mee om te gaan. “Ik realiseerde me gisteren dat het niet meer aan mij is om iets recht te moeten zetten of te corrigeren. Dacht via de podcast ook dingen die als onrecht voelden recht te kunnen zetten, maar besef nu dat dit helemaal niet nodig is. Mijn verhaal is verteld. Daar is niets meer aan toe te voegen.”

Mediastormen

Haar taak is volbracht, aldus Angela. “Ik ga in de toekomst wel weer mooie podcasts maken over heel andere zaken. Zaken die niet volledig uit hun verband gehaald kunnen worden en daarmee soms ook zelfs mediastormen veroorzaken.”

Ze besluit: “Ik laat het allemaal los en richt me weer op de mooie dingen in het leven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen