Sleurt Matthijs zijn baas Peter van der Vorst afgrond in? ‘Zó raar!’

Matthijs van Nieuwkerk lijkt zijn kersverse tv-baas Peter van der Vorst mee de afgrond in te sleuren. De tv-baas verliest in rap tempo sympathie nu hij weg lijkt te duiken. “Waar is zijn moreel kompas?”

Matthijs van Nieuwkerk en Peter van der Vorst © RTL

Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, koos er eind vorig jaar voor om in zee te gaan met Matthijs van Nieuwkerk. Het leidde destijds tot gefronste wenkbrauwen, omdat het rapport naar de misstanden bij DWDD nog niet was verschenen. Nu dat rapport er is, en er ernstige nieuwe verwijten aan het licht komen, geeft Peter geen thuis.

Op één lijn met Johan

Er is momenteel sprake van een nieuw situatie ten opzichte van het moment dat Matthijs zijn contract tekende bij RTL. Het ging tot nu toe over psychologisch en verbaal grensoverschrijdend gedrag, maar daar is vermeend seksueel en fysiek wangedrag bijgekomen. Vooral het verhaal over iemand bij de keel grijpen gaat álle perken te buiten.

Critici sorteerden al voor op het door de shredder halen van Matthijs’ RTL-contract, maar niets is minder waar: Peter houdt gewoon vast aan de presentator. Hij wordt niet eens op non-actief gezet. En zo ontstaat de bizarre situatie dat Peter momenteel op één lijn zit met de conservatieve en incorrecte Johan Derksen. Peter en Johan tegenover de rest…

Angela kritisch

Angela de Jong vindt het bizar, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ik vind het godgeklaagd dat iemand die The Voice van het scherm haalde omdat er allerlei rare dingen gebeurden tussen coaches en kandidaten, nu gewoon een presentator binnenhaalt van wie we dus ook verhalen weten over seksueel grensoverschrijdend gedrag en die fysiek werd.”

Ze doelt op Peter van der Vorst, maakt Angela duidelijk. “Ja. Ik vind het echt zeer verbazingwekkend. Dat valt me ook zeer van hem tegen. Ik mag hopen dat hij het heel benauwd had en enorm spijt had van zijn beslissing, maar daar zien we nog weinig van.”

Spijt betuigd

Peter vindt dat Matthijs genoeg spijt heeft betuigd, maar de nieuwe verwijten ontkent hij allemaal. “En wat heeft hij aan fouten geleerd en spijt betuigd? Hij heeft een paar rondjes gelopen door het park met een paar oud-medewerkers. Ik denk dat je aan de mensen die daar werken moet vragen of het genoeg is en die hebben daar zeer hun bedenkingen bij.”

Ze vervolgt: “Als ik straks hem in dat zondagavondprogramma ga zien, vraag ik me toch af: wie zou hij vandaag bij de keel hebben gepakt? Met wie van zijn redactie zou hij nu een regeling hebben getroffen à la 20.000 euro? Daar mag RTL het mee doen.”

Langer van de buis

Matthijs moet volgens Angela langer van de buis blijven. “Laat hem lekker achter de schermen aan zichzelf gaan werken. Op het moment dat jij iemand bij de keel grijpt, over de tafel trekt, dan denk ik niet dat je dat oplost met wat rondjes in het park. Dan denk ik dat er misschien toch iets meer aan de hand is en je een iets ander traject in moet.”

De reputatie van Peter staat hier volledig op het spel, denkt Angela. “Ik denk dat Peter van der Vorst nog eens naar die vlaggen moet kijken die buiten zijn raam wapperen. Over het pact ‘Respectvol Samenwerken’. Misschien moet hij dat doen. En dan ben ik benieuwd wie daar nog bij achter de schermen wil werken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter van der Vorst afficheert zich altijd als moreel leider. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen