Serieuze confrontatie in VI: Merel Ek zet Johan Derksen op zijn plek

Merel Ek heeft Johan Derksen even goed op zijn plek gezet na een denigrerende opmerking over haar functie. “Als ik daar niet had gestaan, dan had jij het vanavond nergens over gehad!”

Johan Derksen en Merel Ek © SBS

Pieter Omtzigt heeft de formatie min of meer laten klappen, maar was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. De voorman van NSC zat ’s avonds wel in de talkshow van Humberto Tan, maar daar namen veel verslaggevers geen genoegen mee. Vooral een GeenStijl-reporter was flink pissig; die ging achter Kamerlid Nicolien van Vroonhoven aan.

Kwajongens

Als Nicolien roept dat ze graag naar huis wil, laat de brutale reporter weten dat hem dat niet kan schelen; hij wilde gewoon antwoorden hebben. Merel Ek, verslaggeefster van Hart van Nederland en Vandaag Inside, begrijpt dat wel. “Iedereen daar wil naar huis, maar iedereen daar wil ook een antwoord van Pieter Omtzigt, en wat doet Pieter Omtzigt?”

Johan Derksen daarop kritisch: “Ja, maar die is er niet en eerlijk gezegd vind ik het gênant dit soort beelden, want jullie vak – als dat een vak is – dat wordt neergezet, jongens… Als kwajongens huppelen jullie achter zo’n mevrouw aan die niets mag zeggen, want Omtzigt is de enige die wat mag zeggen.”

‘Die is er niet!’

Merel begrijpt deze aanval van Johan niet. “Ja, maar waar is Omtzigt, Johan? Die is er niet!”

Johan: “Die kiest zijn eigen woordvoerder en dat is Humberto! Die kiest de veiligste weg. Humberto kruipt hem in z’n reet en hij kan zeggen wat hij wil zonder tegengas.”

Merel: “Maar dit is niet eens… Hij nodigt NOS, Volkskrant, AD uit op een andere plek om hen achter de schermen bij te praten. RTL en SBS bijvoorbeeld zijn daar niet voor uitgenodigd. Wij kunnen hem nu ook niet meer spreken. Sam is met gierende banden op weg naar de studio van Humberto om te kijken of hij hem daar nog kan opvangen…”

‘Maak je niet boos!’

René van der Gijp merkt dat Merel flink pissig is op Johan. “Maak je niet boos, joh, laat gaan.”

Merel besluit Johan vervolgens streng terecht te wijzen: “Nee, maar jij zegt: ‘Of het een vak is.’ Als wij daar niet staan te wachten de hele tijd en dingen staan te vragen, heb jij het er nu vanavond niet over.”

Wilfred: “Dat je het even weet! Dat je even je plaats kent!”

Er volgt applaus in de studio.

Minderwaardig

Johan blijft bij zijn standpunt. “Het kan een vak zijn, maar ik zou toch weigeren om een beetje minderwaardig met een microfoontje achter zo’n trut aan te rennen.”

Verder laat de VI-ster ook weten te balen van Omtzigt. “Ik ben teleurgesteld. Ik heb hetzelfde als René en Hélène hadden met de VVD: je stemt op die partij omdat ik denk dat het verstandige mensen zijn die Wilders en de BBB een beetje in toom houden. VVD en Omtzigt hadden dan het beleid kunnen bepalen. Hij moet nu niet zeuren!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen