‘Özcan Akyol heeft veel spijt van bewering over brulfilmpje Matthijs’

Özcan Akyol heeft veel spijt van de beweringen over het al dan niet bestaande brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk, denkt zijn collega Johan Derksen. “Het wordt een lastig verhaal.”

Ozcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © SBS, RTL

Het is vandaag precies twee weken geleden dat Özcan Akyol beweerde dat er in Hilversum een filmpje rondgaat van het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Waarom hij zijn, tot voor kort, goede vriend zo voor de bus gooide? Ach, in Hilversum kent iedereen dat filmpje al, riep Eus. Twee weken geleden heeft nog steeds niemand anders het gezien.

Eus heeft spijt

Er is buiten Eus letterlijk níemand die het filmpje kent, zelfs Yvonne Coldeweijer niet. En Albert Verlinde dan? “Nee, ook niet gezien. Nee, niks. Waar het gebleven is, weet ik niet. Wie weet, komt het.”

Kent Albert iemand die het gezien heeft? “Ook niet. Nee, niemand.”

Johan Derksen: “Wat zal die Eus een spijt hebben dat hij dat verteld heeft. Hahaha.”

Wilfred Genee: “Het wordt een lastig verhaal.”

‘Ook niet gezien’

Wilfred blijft bij tafelgasten checken of zij het filmpje wél kennen. Tafelgast Wierd Duk: “Nee, ik heb hem ook niet gezien.”

Johan: “Dat is niet zo gek, want het bestaat niet!”

En Roxane Knetemann dan? “Ik wil hem graag zien. Is-ie er?”

Als het filmpje al rondgaat, dan zou dat in de DWDD-chatgroepen moeten zijn waarin oud-collega’s lief en leed met elkaar delen, maar ook daar kennen ze het filmpje niet.

‘Zó woest’

Eén ding is zeker: de herinneringen aan Matthijs’ wangedrag zijn springlevend en zullen door sommigen nooit vergeten kunnen worden. De verbijstering was dan ook groot toen RTL hem onlangs wilde laten terugkeren op de buis, vertelt BNR-presentator Jelle Maasbach. “Ik spreek nog wel eens wat mensen bij RTL zelf en die waren zó woest.”

Hij vervolgt in de podcast Content Wars: “Als ze hem niet in de ijskast hadden gezet, dan was er echt bijna een opstand gekomen, want aan de ene kant ben je wel heel inclusief bezig met zo’n flutlogo, maar aan de andere kant neem je iemand aan die zó onder vuur ligt en je wacht het rapport niet eens af.”

Wraak

RTL heeft inmiddels óók afstand genomen van Matthijs en als er al een filmpje was, dan zal die om die reden misschien weer geparkeerd zijn. Het naar buiten brengen daarvan is immers niet meer nodig; Matthijs ligt al op de grond…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol een leugentje heeft verteld en dat nu te lang volhoudt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen