‘Nóg een slachtoffer van Theo Maassen, hopelijk doet ze aangifte’

Angela Degener, de ex-minnares van Theo Maassen die onophoudelijk de noodklok slaat over zijn vermeende huiselijk geweld, stelt dat zich nóg een slachtoffer van hem gemeld heeft.

Theo Maassen en Angela Degener © NPO, SBS

De Rijksoverheid heeft er een hele website over gelanceerd: op Ikvermoedhuiselijkgeweld.nl kun je leren wat signalen zijn van huiselijk geweld en wordt benadrukt dat het belangrijk is om als buitenstaander iets te doen. Maar als er een bewijsstuk ligt van 125 duizend woorden, dan weten omroepen als BNNVARA en VPRO niet hoe snel ze moeten wegkijken.

Geen privézaak

Angela Degener, de oud-minnares van Theo Maassen die geldt als een van de klokkenluiders wat betreft zijn zijn vermeende huiselijk geweld, kan er met haar pet niet bij. Hoewel ze vorige week haar plan voor een dagelijkse podcast over deze zaak heeft gestaakt, heeft ze nu wel een groot tv-interview gegeven aan Shownieuws.

Waarom blijft ze er zo bovenop zitten? “Huiselijk geweld is geen privézaak, maar het is gewoon een misdrijf waar je open moet zijn en spreek het uit. Joyce heeft open tegenover mij gesproken, maar de reden waarom ze nu ontkent is precies de reden dat ze jarenlang bij hem blijft ondanks het geweld, dus ja… Ik heb het idee dat ze daar enigszins vastzit.”

Paar honderd meter

Er is een beeld ontstaan alsof Angela alleen maar de Privé heeft gebeld over deze kwestie, maar dat klopt niet. “Ik heb ook de politie gebeld, ook Misdaad Anoniem, omdat het me toch dwars zat. Ik dacht: een paar honderd meter verderop zit een vrouw die al jarenlang mishandeld wordt, wat moet ik doen?”

Angela wijst erop dat Theo’s vrouw Joyce heeft aangegeven dat ze niet uitsluit dat ze zichzelf wat aan doet. “Dat staat gewoon op de WhatsApp, hè? Daar schrok ik nogal van. Dat schreef ik ook: ‘Ik schrik er heel erg van dat je jezelf iets aan zou kunnen doen.’ Toen begreep ik pas de ernst van de hele zaak.”

Nieuw slachtoffer

Nu Angela zich met naam en toenaam bekend heeft gemaakt, heeft een nieuw slachtoffer van Theo zich gemeld, zegt ze. “Ik kwam in gesprek met iemand die ook met hem te maken heeft gehad. Toen dacht ik van: o, dan heeft mijn podcast toch nog een beetje zin gehad. Mijn doel dat mensen op zouden staan is dan toch bereikt.”

Ze vervolgt: “Ik ben met deze persoon in gesprek. Het is natuurlijk allemaal heel gevoelig. Zij bevestigde eigenlijk het verhaal van de twee anderen, dat er wat gebeurtenissen zijn voorgevallen in zijn andere huis. Ik hoop, en ik mag haar niet aanzetten tot aangifte, dat ze haar verhaal anoniem wil doen, desnoods bij Misdaad Anoniem.”

Twee anderen

Met ’twee anderen’ doelt Angela op twee andere vermeende slachtoffers over wie ze via-via heeft gehoord. Daar zou ook sprake zijn geweest van geweld.

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat Theo met Angela echt de verkeerde getroffen heeft. “Dat vind ik dan wel te waarderen in haar. Ze gaat maar door. Ze vindt echt dat ze een punt heeft en dat er wat aan moet gebeuren.”

Ondertussen blijft Theo zwijgen. “Ik vind dat voor iemand met de verbale kwaliteiten van Theo wel uiterst verdacht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Theo Maassen te makkelijk wegkomt met zijn vermeende huiselijk geweld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen