John de Mol woest om uitspraken Yvonne Coldeweijer: ‘T*ringlijers’

John de Mol is woest in de telefoon geklommen na enkele pittige uitspraken van Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin heeft haar tweet daarop snel verwijderd. “T*ringlijers!”

John de Mol en Yvonne Coldeweijer © NOS, YouTube

Macht en vriendjespolitiek zorgen in de tv-wereld steevast voor verlamming. Je ziet het aan een rubriek als Shownieuws waarvan de berichtgeving lijkt afgestemd op de wensen van de zendertop, maar ook aan sterren die volledig in een keurslijf zitten omdat dat van hen verlangd wordt. Yvonne Coldeweijer wijst bijvoorbeeld op een Marieke Elsinga.

‘T*ringlijers!’

De reden dat Marieke overkomt als zo’n oppervlakkige meid, is volgens Yvonne omdat ze zich gedwongen voelt om binnen de lijntjes te kleuren. En zelf weet de juicekoningin daar alles van: in een ver verleden speelde ze de rol van Keet, die jarenlang het boegbeeld was van de Telekids-programmering van RTL. Het betrof een samenwerking met Talpa.

Yvonne werd geacht om niet in het nieuws te komen met allerlei volwassen gekkigheid, maar elf jaar geleden ging ze hélemaal door het lint na een inbraak in haar auto. Ze schreef op Twitter: “Dit keer is de hele ruit eruit. En m’n hele navigatiesysteem eruit. Aan de criminelen: t*ringlijers, ik geloof in karma. Jullie ook?”

Zonder sterretje.

John woest

Nou, daar was Talpa-baas John de Mol echt wóest over, vertelt Yvonne in haar podcast De Juice Show. “Ik moest ook ooit in zo’n keurslijf toen ik Keet was, een kinderact. Dan doe je het voor kinderen en dan weet je: dan sta je daar zelf ook achter, want dan ben je een voorbeeld voor kinderen.”

Ze vervolgt: “Maar toen was er een keer in mijn auto ingebroken en toen heb ik ’t*ringlijers’ op Twitter gezet en toen heeft John de Mol gebeld naar Tony Berk. Hij zei dat ik per direct die tweet moest verwijderen. Dat heb ik gedaan. Ja, het kon ook eigenlijk niet, maar het was emotie. Maar ze waren heel boos op mij. Ome John heeft gebeld.”

Boze belletjes

Hoe ging zo’n Tony dan tekeer tegen Yvonne? “Nou, mijn manager belde mij op. Berk had weer naar mijn manager gebeld. En hij was heel boos.”

John de Mol, elf jaar geleden kennelijk de hoeder van de televisie-ethiek, nu meer de portier van het morele verval met Peter Gillis als hoofdact. Tijden veranderen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De ene na de andere tv-prominent wordt aangevallen: denkt u dat John de Mol ook in gevaar is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen