Gordon roept ‘f*ck you’ tegen VI-trio, Hélène vindt hem ‘heel zuur’

Gordon is er niet over te spreken dat er in Vandaag Inside kritiek is geuit op zijn ontzettend valse optreden. “F*ck them”, roept hij boos. Wat Hélène Hendriks daarvan vindt? “Zó zuur!”

Gordon en Hélène Hendriks © MAX, SBS

Zelfreflectie is duidelijk niet Gordons sterkste kant. De zanger heeft jarenlang vals zingende kandidaten belachelijk gemaakt in programma’s als Idols en X Factor, maar nu hij zélf aan de beurt is na een ontzettend slecht optreden staat hij op zijn achterste benen. Hij is er wóest over dat de mannen van VI hem vierkant hebben uitgelachen op televisie.

Laag bij de grond

Gordon vindt het niet leuk. Hij begint er uit zichzelf over aan tafel bij Tijd voor MAX. “Weet je wat ik dan tegenwoordig zo erg vind? Dat je ook zonder ook maar iets gehoord te hebben onderuit gehaald wordt, weet je wel, zoals wat van de week heel flauw gebeurde bij VI.”

Het is een heel valse streek, vindt Goor. “Dat ze repetitiebeelden laten zien, terwijl je nog met je geluid en je oortjes bezig bent… Dan denk ik: mensen, hoe onwaarschijnlijk laag bij de grond is het.”

Om af te sluiten met: “F*ck them.”

In de maling

Wilfred Genee komt er even later direct op terug aan het begin van Vandaag Inside. “Lekker begin van Mell & Vintage Future. Dat is toch net iets anders dan Gordon als je zo zit te luisteren en ik heb net naar de repetitie zitten luisteren en dat klonk ook uitstekend.”

Collega René van der Gijp vindt de reactie van Gordon heel tekenend. “Het is leuk, hè, zo’n man die al dertig jaar iedereen in de maling neemt en dan gaat zeggen dat het zó laag bij de grond is wat wij doen! Hahahahaha!”

Hélène kritisch

Gordon liegt trouwens over dat het een repetitie zou zijn geweest, aldus Wilfred. “Wij dachten ook: wat gek, zou het een repetitie zijn geweest? We hebben dus navraag gedaan bij de mensen die de beelden hebben gemaakt, maar het was geen repetitie. De ploeg mocht vast naar binnen op het moment dat er een uitvoering was.”

Tafelgast Hélène Hendriks vindt de reactie van Gordon ongelooflijk. “Als je nou toch een beetje slim bent en je weet hoe de mediawereld werkt, dan zeg je: ‘Het was inderdaad knettervals, maar toen het voor het echie ging, was het loepzuiver, maar daar waren jullie niet bij!’ Maak er een grap van! Maar als je zó zuur gaat reageren…”

Heel zielig

Politiek verslaggever Sam Hagens vindt Gordon een zielige man. “Het is toch eigenlijk heel zielig? Hij kan het gewoon niet aan dat jullie hem afmaken. Hij kan het gewoon niet aan. Het is sneu.”

Aran Bade bevestigt in RTL Boulevard dat het inderdaad géén repetitiebeelden waren. “Het zijn live-opnames geweest daar tijdens de show, dus het is niet waar dat het alleen repetitie was. Dat is een flauw argument. Je moet altijd de bal bij jezelf leggen en Gordon heeft het verkeerd aangepakt.”

‘Zou live zijn!’

Een collega van Aran heeft geprobeerd om Gordon voor de camera te krijgen na de uitzending van Tijd voor MAX. “Wij waren er net, want we wilden natuurlijk Gordon even spreken. Hij is in de auto geduwd door Jan Slagter zelf, omdat hij wist dat wij er waren en hij is weggereden. Dan denk ik: kom dan even naar buiten.”

Gordon zou op krukken lopen en iets aan zijn knie hebben, aldus Aran. “En zijn optreden bij Tijd voor MAX zou trouwens live zijn, maar wij hebben doorgekregen dat het toch een vooropname is geweest. Hij was er al om 14.00 uur. Er zijn kennelijk zoveel zenuwen bij hem, dat hij denkt: ik wil gewoon niet nat gaan live op zender…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Hélène Hendriks gelijk: is Gordon een zure man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen