Gênant: Peter van der Vorst opeens op één lijn met Johan Derksen

Peter van der Vorst afficheerde zich altijd als de tv-baas mét moreel kompas, maar duikt weg nu er nieuwe dirt over Matthijs van Nieuwkerk op straat ligt. Wie hem steunt? Johan Derksen…

Peter van der Vorst, Matthijs van Nieuwkerk, Sven Sauvé en Johan Derksen © RTL, SBS

Matthijs van Nieuwkerk is door RTL 4 gecontracteerd met de kennis dat hij als een tiran heeft lopen schreeuwen op de redactievloer van De Wereld Draait Door en dat hij medewerkers daar het leven zuur heeft gemaakt. Maar nu maken de commissie-Van Rijn en de directeur van BNNVARA ook melding van fysiek en seksueel wangedrag.

RTL steunt Matthijs

Twee uur na de publicatie van het rapport kwam RTL-baas Peter van der Vorst al met een reactie dat Matthijs met zijn nieuwe inzichten gewoon aan de slag kan bij de zender. Maar pas ná die reactie is de rel over de nieuwe Matthijs-dirt pas écht losgebarsten. De presentator lijkt nog fouter dan gedacht: hij zou iemand bij de keel hebben gegrepen.

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden zegt: “Ik ben toch even in de telefoon geklommen en ik heb gevraagd: ‘Joh, RTL, blijven jullie bij de verklaring die jullie twee uur na het verschijnen van het rapport hebben gegeven, namelijk dat Matthijs hiervan geleerd heeft en dat hij in april weer kan starten?’ ‘Ja’, zegt RTL. ‘Hij kan wat ons betreft gewoon weer starten.’”

Duikgedrag

Rob Goossens, deskundige in RTL Boulevard, vindt het opvallend dat RTL niet inhoudelijk wil reageren op de nieuwe informatie over Matthijs. “Het is volgens ons wel echt een nieuwe situatie ten opzichte van toen hij bij RTL binnenkwam. Maar RTL laat weten het bij het statement van gisteren te houden.”

Collega Vivienne van den Assem vindt de reacties van Matthijs en RTL ‘niet afdoende’. Zowel Luuk Ikink als Rob vinden het gek dat de presentator geen juridische stappen neemt als zijn vermeende fysieke en seksuele wangedrag niet waar zouden zijn. “RTL neemt alle tijd om hierop te gaan reageren. Daar zit ook wat ongemak in”, aldus Rob.

Steun van Derksen

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst krijgt ondertussen steun van… Johan Derksen. En dat is wel de láátste waar je als tv-bobo met moreel kompas steun van wil krijgen. “Ik hoop echt dat die twee jongens van RTL hun rug recht houden, want er zijn tweehonderd mensen die een briefje hebben ingeleverd met beschuldigingen”, briest hij in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Ál die dames die we kennen, die deugers, hebben uit zitten huilen en ze roepen meteen dat hij gecanceld moet worden. Hij moet weg, weg, weg. Is hij nog niet genoeg gestraft? (…) Ik zou RTL een heel laffe zender vinden als ze op basis van wat er nu gebeurt hem in de koelkast zetten.”

Theo als sidekick

René van der Gijp denkt dat ze bij RTL niet blij zijn. “Die twee, Van der Vorst en Sven, zullen vanochtend toch wel tegen elkaar gezegd hebben: ‘Potverdikkie.’ Denk jij niet? Die zitten er toch mee in hun maag. Ik gun echt iedereen een tweede kans hoor en het is aan het publiek om te zeggen van: joh, gaan we nog kijken of niet kijken?”

RTL werkt aan plannen voor een dagelijkse programma met Matthijs tijdens de Olympische Spelen. Gewoon doorgaan, vindt Johan. “Misschien is het een idee om Theo Maassen sidekick te maken!”

Die is volgens Johan immers ook brandschoon. En bij RTL kan het nu blijkbaar allemaal…

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen