Evert Santegoeds: ‘Zit luchtje aan ontkenning vrouw Theo Maassen’

Evert Santegoeds hecht weinig waarde aan de plotselinge ontkenning van de vrouw van Theo Maassen. Hij stelt dat er sprake is van een pr-tactiek. “In de appjes zegt ze iets anders.”

Theo Maassen en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Theo Maassen is door weekblad Privé neergezet als een man die huiselijk geweld pleegt en zijn vrouw Joyce een gebroken neus heeft geslagen. Waar dat op gebaseerd is? Een 120 duizend woorden tellend appgesprek tussen Joyce en Theo’s oud-minnares Angela. Wat zo raar is? Joyce wíst dat Privé ging publiceren en greep op geen enkel moment in.

‘Heel rare rol’

Dat een vrouwentrio rond Theo – zijn vrouw, zijn zus en een ex-vriendin – nu een statement heeft uitgegeven waarin ze alles ontkennen, is volgens Privé-baas Evert Santegoeds ongeloofwaardig. “Het is de vrouw van Theo die de afgelopen twee weken veel tijd met Theo heeft doorgebracht en d’r vraagt: hoe gaan we hiermee om?”, zegt hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Zijn zus is zijn manager en heeft belang om de carrière van Theo niet te schaden. En de ex-vriendin speelt wel een heel rare rol, want die heeft juist de afgelopen tijd heel veel verteld aan ons. Dat kan zij vergeten zijn, maar dat zijn wij niet vergeten en het staat ook op band. Wat dat betreft maak ik me geen zorgen als er vervolgstappen komen.”

Joyce greep ooit in

Evert hint erop dat de vrouw van Theo gemanipuleerd moet zijn. “Mevrouw Maassen heeft op 20 november om 22.05 uur te horen gekregen dat wij met dit verhaal bezig waren, wat uiteindelijk half januari verscheen. Al die tijd heeft zij niet één keer gezegd: ‘Maak maar geen verhaal, gebruik maar geen appjes.’”

Het hele verhaal is op Joyce’s eigen appjes gebaseerd, aldus de Privé-baas. “En het waren 100 appjes van 125 duizend woorden, hè? Dat is een boek. Ik verbaas me erover dat deze reactie komt. Ik snap hem wel, want Theo wordt nu in één adem genoemd met Matthijs van Nieuwkerk en alle andere mensen die in opspraak zijn.”

Niet tegengehouden

Het verbaast Evert dat Joyce 180 graden lijkt te draaien. “Ze heeft het zeker niet tegengehouden en ze heeft ook nog wel wat informatie verstrekt en contact gezocht met een minnares van Theo en daarmee gesproken, in de tijd dat wij bezig waren met het verhaal. Ik verbaas me erover dat zij zich voor dit karretje laat spannen.”

Hij vervolgt: “Aan de ene kant niet, want het is haar man en ze heeft nooit aangifte tegen hem gedaan – en daar heb ik ook nog wel wat verklaringen over liggen waarom ze dat niet gedaan heeft. Ik zou zeggen: het was vandaag net een beetje stil rond Theo Maassen, maar het kan wel weer eens opnieuw gaan beginnen.”

Gebroken neus

Joyce stelt ook dat ze nog nooit iets gebroken heeft. “Ja, dat is raar, want dat zegt ze niet in die appjes. Theo heeft ook wel heel merkwaardige excuusmails gestuurd voor iemand die nooit wat gedaan heeft en dat ligt er toch allemaal, dus je zou zeggen: hou je mond als je geschoren wordt, maar dat doet hij niet.”

Dit verhaal krijgt nog een staartje, aldus Evert. “Ze weten dat we nog veel meer dingen in de bureaula hebben liggen. Ik weet ook niet wat het allemaal nog uit gaat lokken, want er zijn meer mensen die ervan afweten, die nu weer heel boos zijn over deze ontkenning van hem, omdat hij er maar niet aan wil dat er iets mis is met hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u de plotselinge ontkenning van de vrouw van Theo Maassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen