Eddy Zoëy reageert ijzig op Sophie: bizar tv-moment in Boulevard

Eddy Zoëy zorgt voor verbijstering met zijn ijzige reactie op Sophie Hilbrand. Waarom reageert hij zo eng als zij vertelt over de werkcultuur bij hun gezamenlijke oud-werkgever BNN?

Eddy Zoëy en Sophie Hilbrand © RTL

Het is ontegenzeggelijk dat Sophie Hilbrand een roerige week achter de rug heeft. Ze heeft bakken met kritiek over zich heen gekregen vanwege het gehuil om haar louche oud-co-host Khalid Kasem, die bij de medewerkers kennelijk bekendstaat als ‘schat’ en ‘lieverd’. Een verslaggever van RTL Boulevard heeft haar opgewacht na haar vrijdagshow.

‘Jezus, hé!’

Begrijpt Sophie de kritiek? “Het is heel dubbel omdat ik het nog steeds ingewikkeld vind. Het was niet anders. Het raakte me gewoon de hele tijd die dag. Het is een pittig artikel wat er verschenen is en dat moet onderzocht, maar dat dat dus zó’n effect heeft… Het is een hele grote consequentie van iets dat opeens op tafel ligt, zeg maar. Dat je denkt: jezus, hé.”

Het is deze week in haar talkshow uitgebreid over het wangedrag bij de NPO gegaan. Tijdens de vrijdagshow merkte Sophie terloops op dat ze maar beter niet kan vertellen over haar jaren bij de vroegere jongerenomroep BNN.

Lekker wijf

Wat bedoelde Sophie daarmee? “Nee, ja, gewoon, dat het altijd… Gewoon… Een sfeer van ehhh… Ja, weet ik veel. ‘Lekker wijf’, dit, of hoe je erover praat. Wat dan nu eigenlijk niet meer helemaal de bedoeling is. Ja, ik moet gewoon denken een beetje aan die cultuur, ja.”

Presentator Daan Nieber vraagt vervolgens, aan de desk van RTL Boulevard, aan collega Eddy Zoëy: “‘Die cultuur.’ Jij hebt ook bij BNN gewerkt. Wat zou ze daarmee kunnen bedoelen?”

Eddy reageert ijzig

Eddy reageert vervolgens echt verschríkkelijk raar – alsof er opeens een tweede persoonlijkheid van hem antwoordt. Hij antwoordt heel afgemeten, bozig en streng: “Ik ben bij BNN nog nooit een lekker wijf genoemd. We moeten door, Daan.”

Mediajournalist Jef Willemsen begrijpt niet wat Eddy hiermee bedoelt. “Oef. Een onverwacht, ijzig, ongemakkelijk moment met Eddy Zoëy bij deze RTL Boulevard over het NPO-schandaal. What the heck was that about?“, schrijft hij op X.

‘Hoogst opmerkelijk’

Tv-kijker Lianne zag het live gebeuren en kan het niet plaatsen. “Hele normale vraag van Daan, maar dit antwoord was echt heel erg raar. Zijn hele gezicht veranderde ook.”

Jef vindt het heel maf. “Hoogst opmerkelijk. Het leek Nieber ook te overvallen, dus het zal niet opzettelijk geweest zijn. Kennelijk werd er een gevoelige snaar geraakt. Voor zover ik weet heeft Eddy nooit direct met Sophie gewerkt, alleen zijdelings in Try Before You Die.”

Aangevallen Eddy

Merkwaardig genoeg staat dit incident niet op zichzelf. Eddy was afgelopen vrijdag te gast bij de radioshow The Friday Move, waar presentator Wilfred Genee uitgebreid sprak over het wangedrag bij de NPO. Als Eddy aan tafel komt zitten, merkt Wilfred voor de grap op: “Ik ben ook benieuwd wat Eddy Zoëy eigenlijk op zijn geweten heeft.”

Eddy reageert vervolgens eveneens heel raar. Bloedserieus en licht aangevallen zegt hij: “Ik heb de vraag gemist. Wat zou ik op mijn geweten moeten hebben? Waar gaat het over?”

Geen ene f*ck

Als Eddy duidelijk wordt gemaakt dat het gewoon een luchtige openingsvraag was, zegt hij: “O, op die manier.”

Even later in het gesprek wordt er alsnog serieus aan Eddy gevraagd of hij zich wel eens heeft misdragen. Daarop zegt hij: “Ik kan me werkelijk geen ene f*ck bedenken. Totaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eddy Zoëy wat op zijn kerfstok heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen