Wilfred Genee berispt Beau: ‘Bescherm Gordon tegen zichzelf!’

Wilfred Genee vindt dat Beau van Erven Dorens te ver is gegaan door Gordon zo kritiekloos leeg te laten lopen op televisie. “Ik had het iets anders aangepakt, laat ik het zo stellen.”

Wilfred Genee en Beau van Erven Dorens © SBS, RTL

De kritiek die Beau van Erven Dorens krijgt op zijn legendarisch slechte tv-interview met Gordon is terecht, vindt kijkcijferkanon Wilfred Genee. Ook de presentator van Vandaag Inside heeft even gekeken naar de bewuste aflevering van Casa di Beau en vindt dat Beau ontzéttend gefaald heeft als presentator, tv-maker, producent en als mens.

Geen tegenspraak

Wilfred brengt het rampinterview gisterenavond ter sprake in de eerste VI van 2024. “Je mag geen tegenspraak geven? Een beetje wat Beau bij Gordon had? Dat je niet ertegenin mag gaan? Je moet het gewoon laten gebeuren?”, sneert hij.

Tafelgast Özcan Akyol: “Ja, nee, ik heb het meegekregen. Het was geen goed interview, begreep ik. Of wel?”

René van der Gijp: “Nee, natuurlijk niet.”

Johan Derksen: “Je hebt wel eens dat talkshowmensen dan een bepaalde gast willen hebben en dan maken ze afspraken. ‘Jij kunt je verhaal doen en ik zal niet interrumperen’, maar dat werkt nooit, want de mensen hebben dat meteen door.”

Anders aangepakt

Özcan kaatst de bal terug naar Wilfred. “Klopt. Beau heeft het niet goed gedaan, toch, vind jij?”

Wilfred: “Nou, ik had het iets anders aangepakt, laat ik het zo stellen.”

Johan: “Ja, bij jou was-ie na twee minuten weggelopen, die Gordon.”

Wilfred: “Dat denk ik ook wel, ja.”

Özcan: “Dit hier is een live-programma. Alles wat wij zeggen zien de mensen. Maar bij zo’n programma… Waarschijnlijk hebben ze urenlang een interview met hem gedaan”

In bescherming

Er zijn in de regie bewuste keuzes gemaakt om Gordon te pamperen, denkt Özcan. “Dan gaan ze naar de eindredactie en de eindredacteur maakt keuzes, van: wat ga ik laten zien? Het is heel moedwillig dat ze dit wilden laten zien aan ons. Je zou die eindredacteur ook iets kwalijk kunnen nemen, van: waarom kies je dit als highlight?”

Kleine noot: die eindredacteur werkt ook voor Beau. Dit was namelijk een productie van Beau. En hij had als ervaren tv-maker gewoon moeten ingrijpen, vindt Wilfred. “Vind je niet in het geval van Gordon dat je zo’n man tegen zichzelf moet beschermen? Dat je het beter niet kan doen?”

Feel good

Daar is Özcan het mee eens. “Ja, maar dat zeggen de media altijd, van: die man is gek, we moeten hem geen podium meer bieden, maar over drie maanden gebeurt het weer. De media mag je ook wel wat kritiek op hebben, van: waarom nodigen we hem uit?”

Johan: “Gordon staat in de belangstelling en heeft allerlei gekke dingen gedaan en geroepen. Ik kan me wel voorstellen dat zo’n Beau hem dan aan zo’n meer wil hebben om even uit te huilen. Achteraf gezien zou een redactie moeten zeggen: jongens, dit heeft 30 duizend euro gekost bij elkaar, maar we gooien het weg, dit is niet goed voor jouw carrière.”

Toeslagenaffaire

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Gordon zo zit te grienen op de nationale televisie, besluit Wilfred. “Dan zit je aan de mensen van de toeslagenaffaire te denken of die in Groningen wonen terwijl hun huis instort en die hebben het echt heel zwaar, weet je wel. Dan krijg je er zo’n ongemakkelijk gevoel bij.”

Özcan besluit: “Het is toch ook geen journalistiek? Het is entertainment.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen