‘VPRO geeft vermeende slachtoffers Theo Maassen klap in gezicht’

De VPRO geeft de vermeende slachtoffers van Theo Maassen, waaronder zijn vrouw Joyce, een klap in het gezicht. Dat vindt mediajournalist Mark Koster. “Ze sluiten een huistiran in de armen!”

Theo Maassen © NPO

De vrouw van Theo Maassen, Joyce, stelt in een uitgelekt appgesprek van 125 duizend woorden dat hij haar een gebroken neus zou hebben geslagen. De cabaretier hult zich in stilzwijgen, maar kenners denken dat zijn positie als host van VPRO’s Zomergasten onhoudbaar is geworden. Alleen Johan Derksen vindt het allemaal weer groteske onzin.

Krankzinnig

Volgens Shownieuws gaan de verhalen over het vermeende huiselijk geweld door Theo al jaren en ook de VPRO geeft toe hier al bijna een jaar van op de hoogte te zijn, maar dat zij het een privékwestie vinden. Ze hebben slechts onderzocht of er op de werkvloer misschien ook iets vervelends is gebeurd, maar daar was volgens de omroep geen sprake van.

Mark Koster, een van de bekendste mediajournalisten van het land, vindt het krankzinnig. “Hoe reageerde de VPRO? Die stelde: dit is een privé-kwestie en die is opgelost. Bijzonder”, schrijft hij in De Telegraaf.

Klap in gezicht

En dat op het moment dat er bijna een rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO verschijnt, vervolgt Mark. “Dan kijkt de VPRO de andere kant op wanneer het eigen mensen betreft. Het statement dat de mishandeling in de privé-sfeer plaatsvond, is een hallucinerend schijnargument.”

Het slaat volgens hem nergens op. “Daarmee zou een presentator alles kort en klein kunnen slaan, zolang hij op zijn werk keurig glimlacht. In de zaak Tom Egbers speelde de affaire zich vooral buiten het mediaparkmatras af. Een valse interpretatie dus en een klap voor de dames die hun verhaal deden.”

Huistiran

Arjen Lubach houdt zijn VPRO-collega’s Janine Abbring (in opspraak vanwege haar schnabbeldrang) en Theo de hand boven het hoofd, vindt Mark. Hij heeft deze kwesties niet aangestipt in zijn programma De Avondshow. “Arjen Lubach laat de onderwerpen lopen.”

Wat een foute boel allemaal, besluit hij. “De VPRO is zó inclusief dat het nu ook een huistiran in de armen sluit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat VPRO huiselijk geweld afdoet als privékwestie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen