Theo Maassen blijft zwijgen, Evert Santegoeds: ‘Heel spannend’

Theo Maassen blijft zwijgen over de aantijgingen van huiselijk geweld aan zijn adres. Volgens Privé-baas Evert Santegoeds heeft hij zijn vrouw een gebroken neus geslagen. “Spannend.”

Theo Maassen en Evert Santegoeds © NPO, SBS

De vrouw van Theo Maassen beschuldigt hem in een uitgelekt app-gesprek van 125 duizend woorden, dat via een van zijn minnares in handen is gekomen van Privé, van huiselijk geweld. Ze vertelt in de chats dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen toen ze op de computer aanwijzingen zocht voor zijn vreemdgaan; dat zou hem boos hebben gemaakt.

Tegenkrachten

Vindt Evert Santegoeds het niet spannend om zo’n forse beschuldiging op de voorpagina te zetten? “Ja, nog steeds”, geeft hij toe in de podcast Strikt Privé. “Dat heeft natuurlijk ook te maken met dat je nooit weet wat voor tegenkrachten je kunt verwachten.”

Theo wist dat het artikel eraan kwam. “We hebben Theo ruim voor publicatie om commentaar gevraagd, de VPRO ook, die een wat dubieuze rol speelt in mijn ogen. Die reacties waren eigenlijk vrij mild toen. Maar op het moment dat het gepubliceerd wordt, gaat iedereen zich ertegenaan bemoeien.”

Talloze belletjes

Iedereen heeft er dan een mening over. “Je wordt ook onmiddellijk gebeld vanaf half zeven ’s ochtends door radioprogramma’s die je commentaar willen in de uitzending, terwijl ik denk: het blad ligt nog niet eens in de winkel, dus daar wachten we maar even mee. Dat is wat het heel spannend maakt.”

Hij vervolgt: “Verder is het natuurlijk heel spannend om hem zelf te benaderen en te vragen hoe het zit met al die verhalen dat je vrouwen mishandelt.”

Geen Privé-figuur

Die taak is volbracht door een collega van Evert, namelijk journalist Frank Waals. “Die het verhaal ook geschreven heeft en daar weken mee bezig geweest is. Ik zei in eerste instantie vijf weken, maar het zijn er uiteindelijk wel negen geworden voordat we publiceerden en heel Nederland over hem praatte.”

Al met al heeft de cover van Privé behoorlijk wat losgemaakt. “Theo is natuurlijk niet een bekende Privé-figuur. Hij staat eigenlijk nooit in Privé.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Theo Maassen op de beschuldigingen moet reageren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen