Sophie Hilbrand wekt medelijden: ‘Flink voor schut naast Pauw!’

Sophie Hilbrand wekt medelijden bij haar tv-collega’s nu ze versterking krijgt van Jeroen Pauw, want is het contrast niet héél groot? “Je gaat natuurlijk wel niveauverschil zien.”

Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand © NPO

Het is allemaal wat voor Sophie Hilbrand: eerst krijgt ze het hele land over zich heen omdat de mensen haar talkshow Khalid & Sophie te vooringenomen vinden, dan blijkt haar maatje Khalid Kasem een discutabel type te zijn en nu krijgt ze opeens versterking van de god onder de talkshowhosts. Verbleekt ze straks niet als ze afwisselt met Jeroen Pauw?

Overklassen

Rob Goossens denkt dat Jeroen haar echt compleet gaat overklassen, zegt hij aan de desk van RTL Boulevard. “Jeroen heeft regelmatig natuurlijk bij Khalid & Sophie aan tafel gezeten, dus hij kent dat zo goed dat ik een beetje bang ben dat als hij daar zometeen zit, dat ze dan zeggen: ‘Die Sophie kan er niet echt wat van.’”

Het programma zal wel heel erg naar Jeroen toe gaan trekken, verwacht zijn ex-geliefde Daphne Bunskoek. “Ik denk dat Khalid en Sophie zich ook wel bemoeien tot zekere hoogte, maar ik denk dat als je zó geroutineerd bent, dat je je eigen stempel op het programma drukt.”

Luisteren naar Pauw

De redactie zal aan de lippen van Jeroen hangen, terwijl Sophie vanaf de zijlijn alleen nog maar bezorgder zal gaan kijken. Rob: “Ik denk ook dat er veel makkelijker naar hem geluisterd wordt, omdat het gewoon Jeroen Pauw is, omdat hij al een band met de eindredacteur heeft. Zo is het ook gelopen. Daar had hij contact mee toen Khalid wegviel.”

Daphne denkt dat de kijker ook wel een voorkeur zal ontwikkelen. “Het is voor de kijkers ook leuk om Jeroen Pauw weer op die plek te zien zitten.”

Rob: “Jazeker. Wij zitten half op dat tijdslot en ik maak me meer zorgen over de concurrentie met Jeroen Pauw dan straks Eva Jinek.”

Niveauverschil

Jordi Versteegden, sterverslaggever van De Telegraaf, vindt het echt sneu voor Sophie. “Ik moet wel zeggen: voor Sophie Hilbrand… Je gaat natuurlijk straks wel een heel klein beetje niveauverschil zien. Sophie is wel gegroeid als talkshowhost, maar goed: het niveau van Jeroen Pauw ligt echt hoog”, zegt hij in een krantenvideo.

Collega Wilson Boldewijn wijst op het verschil in achtergrond met Sophie: “Hij is ook echt altijd journalist geweest, hè, dat maakt ook een verschil.”

Jordi: “Hij is coach, van Khalid onder andere, dat maakt het ook opvallend.”

Lullig voor Sophie

Ook Job Knoester leeft mee met Sophie, geeft hij aan in Vandaag Inside. “Ook lullig voor Sophie natuurlijk. Dan heb je de ene dag een knaller en de dag erna kijk je naar Sophie.”

Johan Derksen: “Ja, dat kan ze niet winnen.”

Wilfred: “Nou, wat is dit nou zeg, Job?”

Job: “Ik vind Jeroen echt goed.”

Wilfred in de bres

Wilfred springt als enige in de bres voor de geplaagde Sophie. “Ja, die is hartstikke goed, maar zij kan het toch ook wel een beetje?”

Job: “Ik vond Khalid & Sophie de laatste tijd nou niet zo dat ik dacht van: hier staat wat.”

Wilfred: “Ja, maar als je een verschil zag, dan zag je dat toch wel in het voordeel van Sophie, vond ik. Die was toch wel een stukje beter.”

René van der Gijp: “Ze was op zich… Het werd op het eind pijnlijk met Raoul Heertje enzo.”

Job: “Ja, bij de verkiezingen was het heel erg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sophie Hilbrand ooit kan uitgroeien tot het niveau van Jeroen Pauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen