EenVandaag-gezicht Tom van ’t Einde blijkt bevriend met dieven

EenVandaag-gezicht Tom van ’t Einde heeft gisterenavond in de talkshow van Renze Klamer bekend dat hij bevriend is met meerdere winkeldieven. “Ben ik echt de enige?”

Tom van 't Einde © RTL

De Jumbo heeft veel last van winkeldiefstal, zo werd gisteren bekend. Afgelopen jaar werd er voor ruim 100 miljoen euro aan artikelen gejat uit de 725 vestigingen, vooral bij de zelfscankassa. En dat werd gisteren besproken in de talkshow van Renze Klamer, die er begrip voor heeft: “Het is natuurlijk niet goed, maar ik snap wel dat mensen het proberen.”

Dingen jatten

Talkshowgast Tom van ’t Einde vindt het niet prettig om gecontroleerd te worden bij de zelfscankassa. “Ik voel me altijd enorm gewantrouwd als dat gebeurt. Dan denk ik: doe mij maar gewoon weer zo’n caissière, dan leg ik het wel op de band. Dan heb ik in elk geval niet dat ongemakkelijke moment.”

Niemand aan tafel steelt bij de zelfscankassa of kent iemand die dat doet, behalve Tom dan. Hij blijkt bevriend met een hele serie winkeldieven. “Ben ik de enige die mensen kent die gewoon regelmatig dingen jatten? Ik heb echt in mijn vriendengroep meerdere mensen die gewoon tandpasta…”

‘Bij EenVandaag?!’

Jan de Hoop schrikt van die ontboezeming. “Waar ga jij mee om?”

Renze verbaasd: “Bij EenVandaag?!”

Tom daarop lachend: “Nee, niet bij EenVandaag! Ik zal ook verder geen namen noemen. Ik ben al veel te ver gegaan, ik heb er nu al spijt van. Maar ik ken meerdere mensen en die hebben een hele strategie.”

Schandalig

Wat voor strategie hebben de met Tom bevriende dieven dan? “De duurdere producten die rekenen ze niet af, die gaan heel diep onderin de tas en dan hopen ze nooit betrapt te worden. En dat doen ze echt regelmatig.”

Dat kán toch niet?! “Ja, ik vind het schandalig. We hebben er veel discussies over. Het is het nummer-een-onderwerp op verjaardagen. Ik vind het niet kunnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u stelen bij de zelfscankassa verdedigbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen