Dochter Linda de Mol niet blij met ooraandoening: ‘Net Star Trek!’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, is niet blij met hoe haar linkeroor eruitziet. Ze heeft een ooraandoening aan de buitenste rand van haar oorschelp. “Het is net Star Trek!”

Noa Vahle © SBS

De talkshow van Hélène Hendriks had gisterenavond heel erg Vinger aan de Pols-vibes. De presentatrice, die zelf een vingertopje mist, vroeg aan haar pupil Noa Vahle – de dochter van Linda de Mol – wat ze niet zo mooi vindt aan haar lichaam. En dan komt haar ooraandoening te sprake: Darwin’s tubercle, gezegend met een eigen Wikipedia-pagina.

Darwin’s tubercle

Noa is geboren met een verdikking op de buitenste rand van de oorschelp. Dat zien we tegenwoordig vooral nog bij apen; bij mensen komt het steeds minder vaak voor. Het is een overblijfsel uit de tijd dat onze voorouders puntige oren hadden, wat helpt bij het opvangen van geluiden uit de omgeving. Die functie heeft bij mensen aan relevantie verloren.

Hoe dan ook: Noa heeft die verdikking nog, kan dus heel goed horen en is dan ook hopelijk niet doof voor de felle kritiek die er de laatste tijd over haar klinkt. Zelf is ze helaas niet zo blij met de vorm van haar oor. “Het lelijkste? Ik heb volgens mij aan m’n linkeroor een soort gekke…”

Star Trek

Hélène vult het in voor Noa. “Dat moet je even goed laten zien. Er zit een flupje?”

Een flupje. Ja, zo kunnen we het natuurlijk ook gewoon noemen. “Er zit een soort dingetje”, beaamt Noa.

Medegast Chris Woerts schrikt er helemaal van. “Star Trek!”, roept hij, verwijzend naar die filmpersonages met die malle, puntige oren.

Oorlellen

Door naar de oren van Jack van Gelder (het was weer een inhoudelijke uitzending van De Oranjewinter). “Er is ooit tegen mij gezegd, dat wist ik nooit: mijn oorlellen zijn vastgegroeid, dus er zit geen gleufje in. En ik heb normaal doorlopende wenkbrauwen. Ze zeiden in Italië dat het echt Siciliaans is, dus ik ben eigenlijk gewoon een maffioso”, zegt hij.

Nou, toch maar weer terug naar Noa. Waar ze wél blij mee is? “Het mooiste? Nee, ja, cliché, dan denk ik m’n ogen ofzo. Het is ook zo gek als je nu zegt: ja, ik heb echt een goede kont.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Noa Vahle werd bejubeld in 2023. Stelt ze toch een beetje teleur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen