Bizar: maat Arie Boomsma schreeuwt kéihard tegen Renze Klamer

Joel Beukers, fitfluencer en maatje van Arie Boomsma, kotst op Renze Klamer en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij begint in een filmpje opeens verschríkkelijk hard te schreeuwen.

Joel Beukers © YouTube

De fitte vrienden van Arie Boomsma zijn helemaal over hun toeren nu de dumbbelldominee in de talkshow van Renze Klamer is aangesproken op het geven van voedingsadviezen. Het eiwitpoeder vliegt in het rond; werkelijk de héle inner fitcircle van de Abcoudse fitnessfilosoof roert zich. Na een boze Donny Roelvink, spreekt nu ook Joel Beukers zich uit.

Helemaal gestaged

Joel, bekend van fitnessfilmpjes waarin hij de hele tijd ‘beuken’ en ‘scoopies’ roept, denkt dat Renze het afbekken van Arie compléét heeft voorbereid. Hij wijst op alle papieren die naast de talkshowhost lagen. “Het is al helemaal gestaged, zie je dat? Het staat klaar om dit te doen, hè?”, zegt hij in een YouTube-filmpje waarin hij in zijn auto zit.

Hoe gaat dat volgens Joel? “Ze zeggen: ‘We nodigen Arie uit, het is fantastisch, maar dit ga jij even zeggen erover, met deze artikelen. Bam, bam, bam.’ Ik vind trouwens dat Arie het echt supergoed doet. Ik krijg hier gewoon energie van, weet je wel. Als iemand het moet doen, dan is Arie het, weet je.”

Original gangster

Arie verweert zich hartstikke goed, zegt Joel, terwijl hij het interview bekijkt. “Ik kan daar ook gaan zitten, maar de bekwaamheid van Arie en de professionaliteit, dat is iets wat gewoon komt als je inderdaad richting de vijftig gaat. Dit is gewoon een guy die hier zit, de OG (original gangster, red.)!”, roept hij. Dan tegen Renze: “Laat hem eens uitpraten!”

Wat vindt Joel van Renze? “Dit is nou echt typisch iemand die instructies opvolgt en carrière wil maken in de journalistiek, wat prima is, en daarnaast zit gewoon iemand (Arie, red.) die de lifestyle heeft en meer dan honderd uur in een onderwerp heeft gestopt aan het bestuderen daarvan.”

Guy Klamer

Renze weet echt helemaal níets, briest Joel. “Deze guy heeft vijf minuutjes even gekeken naar een paar onderzoeken en dat zie je terug in de weerwoorden en ook in het niet af laten maken van de zinnen, want hij wil z’n eigen lijstje graag tonen snel, omdat hij weet dat hij het debat gaat verliezen.”

Het stoort Joel mateloos. “Ze hebben nergens verstand van en ze zeggen allemaal van: Arie, hou nou op, je hebt helemaal geen gelijk.”

Hard schreeuwen

Joel begint vervolgens echt onnatuurlijk hard te schreeuwen tegen Renze en de andere critici in zijn studio. Manisch hard. “WIE THE F*CK STAAT ER OP DE COVER VAN DE F*CKING MEN’S HEALTH, TERWIJL HIJ NET F*CKING 50 IS! ZE ZIEN ER ALLEMAAL NIET UIT!”

Het geschreeuw komt echt uit merg en been, alsof hij Renze ook gewoon wil sláán. “Die presentator denkt lollig te doen en heeft vanuit één bron wat gepakt, iets heel voor de hand liggends, maar journalistiek is dat je meerdere kanten objectief bekijkt en dat wordt hier níet gedaan! (…) Arie wordt de grond ingetrapt door zo’n heel mediateam!”

Arme Renze. Krijgt bij een beetje kritiek op Arie gelijk deze rare brulboei op zijn dak. Meer decibellen dan diepgang…

Fragment

Het onnatuurlijke geschreeuw van Arie’s maatje ziet u vanaf minuut 4:40:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het gunstig voor Arie Boomsma dat deze schreeuwlelijk voor hem in de bres springt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen