Angela de Jong wil vijf tot vijftien kilo afvallen in 2024: ‘Altijd leuk’

Angela de Jong wil dit jaar graag vijf tot vijftien kilo afvallen, maar ze is niet van plan om minder vaak op de bank tv te kijken. “Mijn nummer één voornemen? Meer tijd met dierbaren.”

Angela de Jong © RTL

Goede voornemens: de een doet er wel aan, de ander niet. Angela de Jong hoort bij het eerste kamp. “Meer mooie momenten creëren met mijn dierbaren. Dat lijkt me echt… Er gebeuren genoeg dingen in de wereld. De tijd gaat heel hard, er vallen mensen weg en dat is volgens mij het enige dat je kunt doen om het leven echt beter te maken”, zegt ze.

Tien kilo eraf

Gastheer Renze Klamer vraagt zich daarop af of Angela dan wel in dezelfde mate televisie kan blijven kijken. “Dat betekent ook minder televisiekijken, denk ik?”, zegt hij in zijn talkshow Renze.

Nou, nee… Angela wil wel gewoon evenveel televisie blijven kijken. “Eh, televisie kan ook mét dierbaren. Haha. Nee, maar gewoon de momenten uitkiezen en daar ook bewust voor gaan. Dat is wel echt wat met stip op één staat. En vijf kilo eraf. Tien kilo eraf. Ook altijd leuk.”

‘Vijftien, nog beter!’

Renze schrikt er helemaal van. “Tien?”

Angela: “Altijd. Vijftien. Nog beter.”

Renze vervolgens complimenteus: “Nee, joh. Vijf is zat.”

Door naar de inhoud: wat vindt Angela dat in de tv-wereld het goede voornemen moet zijn? “Mag ik alsjeblieft aan RTL vragen of ze gewoon weer eens drama gaan uitzenden op de lineaire televisie? Dat mis ik echt.”

Drama op tv

Er is een groot gebrek aan drama op tv, aldus Angela. “Vroeger had je een traditie, dat begon natuurlijk al bij Westenwind wat een fantastische serie was, maar voorheen stond er altijd op zondagavond een dramaserie van Linda de Mol. Familie Kruys, Divorce, dat was fantastisch en dat gaf ook echt cachet aan die zender.”

Ze vervolgt: “Pak nou zo’n Videoland-serie als die laten we zeggen een half jaartje oud is en gooi hem dan alsjeblieft gewoon eens erop. Iets anders dan de datingprogramma’s die we hebben. We hebben nu Winter Vol Liefde en dan krijg je straks weer Married At First Sight. Het gaat maar door, maar de mix…”

Prima naast elkaar

Hopelijk luister RTL ernaar, aldus Angela. “De commerciëlen deden vroeger best veel aan drama en SBS 6 gaat het nu weer een beetje doen met Medisch Centrum West, maar RTL mag best meer.”

Is drama niet iets meer voor on demand? “Volgens mij kan het prima naast elkaar bestaan. Oogappels is de meest bekeken serie voor de NPO op de streamingsdiensten en er kijken meer dan een miljoen mensen lineair naar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Raadt u Angela de Jong aan om het BN'er-dieet DAG ÉÉN te gaan volgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen