Angela de Jong verbiedt VI om haar te filmen zonder make-up op

Angela de Jong verbiedt Vandaag Inside om haar achter de schermen te filmen als ze nog geen make-up op heeft. “Ze hebben er daar een handje van om de visagieruimte binnen te stormen.”

Angela de Jong © SBS 6

Als Vandaag Inside van start gaat, zie je regelmatig beelden voorbijkomen die achter de schermen gemaakt zijn. De een wordt gefilmd tijdens het bankhangen, de ander tijdens het gangrennen en weer een ander tijdens de visagie. Nou, dat laatste hoeven ze in elk geval niet te flikken bij Angela de Jong. Daar geeft ze namelijk expliciet géén toestemming voor.

In de make-up

Angela is een ijdele vrouw, stelt haar collega Dennis Jansen in de AD Mediapodcast. “Jij hebt je zelfs voor deze podcast een half uur opgemaakt, heb ik begrepen.”

Dat valt ook wel weer mee, reageert de beruchte opiniedraak van het AD. “Nee, helemaal niet. Gewoon tien minuten voordat ik wegging. Dat doe ik iedere dag als ik de deur uit ga. Maar ik ga hier niet zonder make-up zitten als hier camera’s op zitten.”

VI-visagie

Het is voor Angela belangrijk om goed verzorgd voor de dag te komen. “Ik zou ook nooit… Bij VI hebben ze er ook nog wel zo’n handje van dat er zo’n cameraploeg binnenkomt op het moment dat je in de visagie zit. Wieke is daar altijd heel streng op, want Wieke vindt dat ze toestemming moeten vragen.”

Wieke Wierda is de poortwachter van VI’s visagieruimte. “Zij wil onder geen beding dat gasten gefilmd worden. Dan komen ze niet binnen. Wieke is streng daarin. Wieke is heel streng. Die heeft ze echt opgevoed van: ‘Jullie moeten toestemming vragen.’ Dus dat doen ze ook altijd netjes.”

Lippenstift

Angela voelt zich om die reden erg veilig bij Wieke. “Ik wil het ook niet eerder dan dat ik gewoon redelijk klaar ben. Alleen als ik misschien nog lippenstift op moet. Ik bedoel: er zijn grenzen aan wat ik aan de rest wil laten zien.”

O jeetje, is het allemaal zo erg dan? Volgens haar aartsvijand Gordon in elk geval wel. Hij vindt Angela er zelfs mét make-up op niet uitzien. “Ze heeft een prachtig gezicht voor de radio”, sneerde hij eerder.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong een keer in de make-up-show van Nikkie de Jager?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen