Renze Klamer belt Gerard Joling af: ‘Omdat je bij Vandaag Inside zit’

Renze Klamer wijst zijn zendercollega Gerard Joling keihard de deur. De zanger zou gisterenavond eigenlijk optreden in zijn talkshow, maar dat wilde de presentator toch niet. “Jammer.”

Wilfred Genee en Renze Klamer © SBS, RTL

Wie dacht dat kinnesinne in de televisiewereld tot het verleden behoorde nu RTL en Talpa de banden hebben aangehaald, heeft het goed mis. RTL 4-ster Gerard Joling heeft de grootste moeite om toestemming te krijgen voor optredens in de SBS 6-hit Vandaag Inside en gisteren mocht hij vanwege een VI-optreden niet naar RTL’s eigen Renze.

Renze slaat over

Gerard zou gisterenavond eigenlijk zijn hit Twee Motten komen zingen in het programma van Renze Klamer, maar omdat hij de avond ervoor al bij Vandaag Inside zat, mocht dat niet. “Nee, nee, nee, ik zit toch niet bij Renze”, vertelt de zanger in de online VI-rubriek In De Wandelgangen.

Hoezo dan? “Ik zou een minuutje de Motten zingen, maar we hebben gewoon eerlijk gezegd dat ik hier in het programma zat en toen zeiden ze van: ‘Dan slaan we even over.’ Nou, dat is natuurlijk heel netjes, maar ik vind het wel jammer.”

‘Heel raar!

Flauw, vindt Wilfred Genee. “Netjes? Dat is toch gewoon raar? Je bent van RTL! Het is al heel bijzonder dat je hier mag komen, maar dat mag zolang je die cd kan afwerken hier.”

Gerard: “Ja, als ik mag zingen, mag ik hier zitten. Dat vind ik ook wel heel sympathiek van RTL natuurlijk, hè? Zij hadden gevraagd of ik dan de Motten wilde zingen.”

Randje opzoeken

Wilfred: “Je bent een van de gezichten van RTL, je zit er vaak, je bent een van de smaakmakers en die programma’s komen vaak niet echt los als jij er niet zit, toch?”

Gerard: “Dat kan ik natuurlijk nooit over mezelf zeggen, maar ik hou wel van de gezelligheid en we zoeken wel eens het randje op. Ik denk ook niet dat het altijd goed is voor mezelf, maar ik denk dat als je gewoon eerlijk bent en oprecht, dan kan het best lang aan toch, of niet?”

Vorst bellen

Wilfred stelt vervolgens voor dat Gerard het tv-jaar dan niet afsluit bij Renze, maar bij VI. “Dan neem ik weer wat lekkere danseressen mee!”, roept Gerard enthousiast. “Ik moet wel even Peter van der Vorst bellen of hij dat oké vindt, maar Peter is altijd even sympathiek en even aardig. Als er wat is, kan ik hem altijd bellen. Hij is altijd voor rede vatbaar.”

Nou, Peter heeft dat optreden uiteindelijk gewoon verboden. René van der Gijp: “Weet je, laat gaan, joh. Die RTL-mensen… Peter van der Vorst is ook een zeikerd, joh. Schei uit, alsjeblieft. Dat moet je niet willen, joh.”

The Masked Singer

René benadrukt dat Gerard pas te zien zou zijn in Vandaag Inside na afloop van The Masked Singer, waarmee hij bij RTL 4 te zien is. “Gerard vond het gewoon leuk om na het programma waar hij in zit, namelijk The Masked Singer, bij ons nog even een kerstliedje te komen zingen. Dat is altijd leuk. Dan is hij toch altijd welkom, joh?”

“Maar dat mag dan niet van RTL. Ach, jongens, wat een kleuterklas daar, joh. Daar wil je toch niet bij horen?”

Overigens verbiedt René’s eigen werkgever Talpa zijn sterren om mee te doen aan De Slimste Mens.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer zegt Gerard Joling af. Flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen