Angela de Jong: ‘Ik zit niet zoals Evert Santegoeds in iemands zak’

Angela de Jong verzet zich met hand en tand tegen het beeld dat zij gemakkelijk beïnvloed kan worden als haar werkgever RTL overneemt. “Hoe ze dat bij Shownieuws doen, werkt niet bij mij.”

Angela de Jong en Evert Santegoeds © SBS 6

Er is enige bezorgdheid over de positie van Angela de Jong nu haar werkgever DPG Media voornemens is om RTL Nederland over te nemen. Sommige mensen vrezen dat Angela hierdoor beïnvloed zal worden en mogelijk minder negatief zal schrijven over de RTL-programma’s. Volgens de opiniediva zelf is dit echt ontzettende onzin.

De baas bepaalt

Het is met name geestig dat de deskundigen van Shownieuws zich zorgen maken, omdat vriend en vijand het erover eens is dat ze daar vooral doen wat de goedkeuring van John de Mol weg kan dragen. “Ik verbaas me er wel over. Als ik dan een discussie bij Shownieuws zit te kijken, terwijl dat dan allemaal ‘journalisten’ zijn”, zegt Angela in AD Mediapodcast.

Haar rechterhand Marcus den Blanken: “Je snapt toch juist dat het bij Shownieuws gezegd wordt, want daar merk je gewoon…”

Angela: “De baas bepaalt. Ja, dat zou wel kunnen.”

‘Dat weet ik niet’

Manuel Venderbos, die naast de AD Mediapodcast ook Shownieuws presenteert, reageert ongemakkelijk. “Dat weet ik niet. Ik vraag alles wat ik wil vragen als ik daar aan die desk zit.”

Marcus: “Ja, maar jij bent de presentator. Ik heb het idee dat de experts af en toe een beetje beïnvloed worden.”

Manuel: “Daar ben ik nog niet achter gekomen.”

Marcus: “Nee, ik neem hem voor mezelf. Je merkt wel dat er…”

Angela: “Je weet wel bij wie Ronald Molendijk in de zak zit. Ja, dat merk je heel erg als hij praat.”

Beïnvloedbaar

Dennis Jansen, mediajournalist van het AD, springt in de bres voor de Shownieuws-deskundigen. “Ze zeggen toch wel wat ze denken of niet?”

Marcus denkt van niet. “Daar twijfel ik soms aan, dat het niet helemaal hun eigen mening is, maar de mening die van tevoren een beetje met ze door is genomen. Van: wij vinden dit. Niet eens van: je moet dit zeggen, maar wel dat ze beïnvloed worden.”

Manuel: “Ik heb dat idee niet.”

Guido en Evert

Angela haalt dan Privé-baas Evert Santegoeds en Story-baas Guido den Aantrekker erbij. “Ik denk altijd: het is geen toeval dat bij Shownieuws de hoofdredacteuren van de grote roddelbladen zitten. Dat scheelt een heel hoop gedoe voor bepaalde mensen in dat bedrijf (Talpa, red.). Maar zo werkt het bij mij helaas niet. Ik schrijf wat ik wil.”

Zij zou zich nóóit de mond laten snoeren, aldus Angela. “Hoe denk je dan dat het werkt? Denk je dat aandeelhouders gaan bellen met een columnist van: ‘Dit mag niet meer geschreven worden?’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Evert Santegoeds volledig journalistiek onafhankelijk opereert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen