Albert betreurt kwetsen Khalid & Sophie: ‘Heb musicals te promoten’

Albert Verlinde baalt er achteraf gezien een beetje van dat hij zo hard heeft uitgehaald naar Khalid & Sophie. Hij zet dat soort programma’s immers graag in om zijn musicals te promoten.

Albert Verlinde en Khalid & Sophie © SBS 6

Ze krijgen het de laatste tijd behoorlijk te verduren: Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Veel mensen vinden dat je dit duo helemaal niet naar de late avond moet promoveren, maar juist moet degraderen naar een lastig plekje op bijvoorbeeld NPO 2. Ook Albert Verlinde hoort bij de groep mensen die alles behalve fan zijn van Khalid & Sophie.

Musicals promoten

Albert heeft aan tafel bij Vandaag Inside hard uitgehaald naar het tweetal, maar daar baalt hij achteraf gezien toch wel een beetje van. “‘Te dom om te lopen’, zei ik over hen. Dan denk ik: waarom zeg ik dat nou?”, vertelt hij in de rubriek In De Wandelgangen.

De spijt van Albert heeft te maken met zijn dubbele pet, bekent hij. “Soms denk ik ook: ik heb ook musicals die ik produceer. Wie weet komt het daar een keer en denken ze: nou, dat gaan we niet doen. Dat denk ik soms echt, hoor. Dan denk ik: ja…’

‘Omdat ik het vind’

Toch weerhoudt het Albert er kennelijk niet van om zo’n duo volledig neer te halen. “Maar ook omdat ik het vind.”

Hij vindt de twee te links. “Ik denk dat een kwaliteit van een Pauw & Witteman en een Sonja Barend – dat was natuurlijk helemaal de linkse koningin – was dat ze de kwaliteit hadden om het zo te brengen dat toch alle partijen zich gehoord voelden op een bepaalde manier. Dat het niet ingevuld was al door de redactie wat men ervan vindt.”

Stom geluid

Khalid & Sophie bericht te neerbuigend over rechtse politiek, vindt Albert. “Zeker als het over bijzondere zaken gaat, zoals Israël en alles, maar ook over Wilders, dan denk ik: het wordt allemaal makkelijk geroepen, weet je wel. Er worden gewoon 37 zetels even weggeschoven van: daar moeten we niks mee doen.”

Als brede talkshow om zeven uur ’s avonds moet iedereen zich volgens hem thuisvoelen bij de show. “Natuurlijk, het is schrikken voor iedereen dat we ineens die partij hebben. Maar om zeven uur mag je best links zijn en van alles roepen, maar daar hoort ook het andere geluid gewoon bij. Zonder het weg te zetten alsof het een stom geluid is.”

Vastgoedjongen

Wilfred Genee wijst Albert tot slot op het nieuws dat Khalid een steenrijke pandjesbaas blijkt. “Maakt het dan uit dat Khalid Kasem een vastgoedjongen is met veel huizen of maakt dat niet uit? Dat speelt allemaal niet mee?”

Albert: “Nee, Jeroen Pauw heeft half talkshowland als producent in zijn zak, dus die is ook niet onbemiddeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de musicals van Albert Verlinde sowieso kans maakten bij Khalid & Sophie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen