Tim den Besten is ziek, maar BLVD vraagt zich af: ‘Wat wil politie?’

Tim den Besten zit ziek thuis met een zeldzame vorm van kanker, maar RTL Boulevard vraagt zich desondanks toch af wat de politie nou van hem wil. “Er zijn verontrustende berichten.”

Tim den Besten © NPO

Het is verschrikkelijk wat er aan de hand is met Tim den Besten. Op slechts 36-jarige leeftijd is hij getroffen door een zeldzame vorm van kanker en er wordt nog gewacht op uitslagen, voordat men hem überhaupt kan behandelen. Het nieuws werd donderdagavond bekendgemaakt, na een dag vol speculaties en geruchten over de VPRO-ster.

Strafbare feiten

Yvonne Coldeweijer had eerder die dag naar buiten gebracht dat Het Parool werkt aan een onthullend artikel over Tim en dat zelfs de politie erbij betrokken is. Dat nieuws werd natuurlijk compleet overschaduwd door het latere statement van zijn advocaat dat de presentator ziek is, maar haar informatie klopt wel gewoon. Het staat er los van.

De VPRO heeft bevestigd dat ze vragen hebben gekregen van Het Parool en de politie laat aan RTL Boulevard weten: “We zijn bekend met deze berichten, die gepubliceerd zijn op het kanaal van Yvonne Coldeweijer. We hebben het in onderzoek. We onderzoeken om welke strafbare feiten het gaat en we onderzoeken wie de verdachte is.”

Verontrustend

Hoewel Tim dus ernstig ziek is, weerhoudt dat RTL Boulevard er niet van om toch uit te vogelen waar dat onderzoek nou precies over gaat. “Al sinds gisterenmiddag ontvangen wij op de redactie, maar ook Yvonne Coldeweijer en haar juicekanaal, zeer verontrustende berichten over Tim den Besten”, aldus presentator Eddy Zoëy.

Eddy even later in de uitzending: “Dan toch even over het politieonderzoek en Het Parool dat erover wil gaan schrijven… Ik denk dat het hem op dit moment helemaal niet bezighoudt, maar wat weten we daar dan van?”

‘Het speelt’

Mediakenner Rob Goossens geeft aan dat die informatie van Yvonne inderdaad gewoon klopt. “Het speelt wel degelijk. De politie heeft natuurlijk gisteren ook al aan ons bevestigd dat er een onderzoek gaande is. Tim zijn advocaat zegt erover dat zij van niks weten en dat ze zich ook geen enkele zorgen maken over het Parool-artikel.”

Hij vervolgt: “Voor de duidelijkheid ook nog: je zou zeggen dat hij een advocaat heeft omdat hij misschien toch wel nattigheid zou voelen, maar daar is echt geen sprake van, want het is vooral iemand die namens hem en de familie het woord voert. Ik kan me voorstellen dat hij op dit moment wat anders aan z’n hoofd heeft.”

Vreselijke ziekte

En dat is natuurlijk waar. Wat er precies speelt rondom Tim is onduidelijk, maar het belangrijkst is natuurlijk dat hij gezond uit deze strijd komt. “Hij weet niet wat zijn kansen zijn. Tegelijkertijd is hij heel moe, hij slaapt heel veel, hij heeft medicatie. We kunnen ons alleen maar voorstellen wat voor hel hij momenteel doormaakt”, aldus Rob.

Volgens Rob hoeven we voorlopig ook niet op een publicatie over Tim te rekenen. “Het Parool zegt wel heel begrijpelijk dat ze daar op dit moment helemaal niets over willen zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten is ziek, maar er speelt nog iets anders op de achtergrond. Vindt u dat de media dat voor nu even moeten laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen