Roxeanne Hazes lastiggevallen op Nederlandse camping: ‘Bah’

Roxeanne Hazes en haar gezin zijn lastiggevallen op een Nederlandse camping in het buitenland. Ze wilden daar de hele tijd op de foto met haar. “Maar liever niet als mijn kind erbij is!”

Roxeanne Hazes © RTL

Als je voor een leven in de schijnwerpers kiest, dan moet je natuurlijk niet klagen over de bekendheid die dat met zich meebrengt. Mensen gaan je op straat herkennen en dat verandert natuurlijk je leven. BN’ers genieten van de aandacht, maar een stukje anonimiteit is af en toe best welkom. Die relatieve anonimiteit ervaren ze vooral in het buitenland.

Rox in de Efteling

Roxeanne Hazes is afgelopen zomer ook naar het buitenland vertrokken, maar is daar dan wel weer op een Nederlandse camping gaan staan. “Ik ben met mijn gezin op vakantie geweest naar Frankrijk en toen stonden we voor het eerst op een Nederlandse camping, omdat daar ook vrienden van ons waren”, vertelt ze in de podcast Lightless Lounge.

Ze vervolgt: “Nou, echt fantastisch gehad, supergezellig, maar wat je natuurlijk wel krijgt – en dat maak ik ook wel eens bijvoorbeeld in de Efteling mee – is dat als mensen je op een plek zien waar ze je niet zo snel verwachten, dan hebben mensen heel snel de neiging om een foto te willen. En dat is part of my job, denk ik altijd zo.”

‘Dat is ingewikkeld’

Dan komt Roxeanne met haar ‘maar’. “Ik vind het altijd wel een beetje ingewikkeld als mijn kind er dan bij is, want die wil ik daar dan niet op hebben, want die heeft hier niet voor gekozen.”

Het stoort haar dat mensen dat niet zien, aldus Rox. “Ik denk altijd: ik deel van hem wat ik wil delen, en sommige mensen hebben het inzicht dan niet om te denken: oh ze loopt hier nu alleen met haar kind, misschien is het een beetje ongepast om het nu te vragen. Of dat mensen dan zeggen: ‘Hij mag er ook wel op hoor.’ Nee, natuurlijk niet!”

‘Hij krijgt het besef’

Rox merkt nu ook dat haar zoontje het begint op te merken. “Laatst dus op de camping hadden we precies dit en toen kwam die ook voor het eerst naar mij toe om te zeggen: ‘Je wordt de hele tijd gestoord en ik word er gek van.’ Hij krijgt het besef een beetje. Er was daar ook een vriendinnetje waar hij dan veel mee aan het spelen was op die camping.”

Dat meisje was eveneens Nederlands. “En toen kwam hij naar mij toe op een gegeven moment, en toen zei hij: ‘Mam, ze heeft het de hele tijd over jou en dat vind ik zo irritant.’ En hij is vijf, hè, hij is echt heel klein nog. Maar toen dacht ik ook van: oh, dit is voor het eerst dat hij een beetje doorheeft wat ik doe, en wat dat dus voor hem doet, snap je?”

Familieperikelen

Wilfred Genee vindt Roxeanne overigens maar een zeur, zei hij laatst in Vandaag Inside. “Wat ik vooral verbazingwekkend vind… Ik las een interview dat ze vooral heel graag op het schoolplein wil staan en niet te veel in de publiciteit wil komen, maar ik zie haar nu zelfs in de reclames voorbijkomen.”

Collega Hélène Hendriks nuanceert dat. Ze verdedigt het enige populaire Hazes-lid: “Ja, maar je moet je plaat gaan verkopen, want anders kun je net zo goed ook dat vak niet uitoefenen, toch? Aan de ene kant wil ze het heel graag, wat ook logisch is, maar aan de andere kant moet er ook gewoon brood op de plank komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roxeanne Hazes lastiggevallen op Nederlandse camping. Ligt wel een beetje in de lijn der verwachting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen